Spanje - Nederland live op tv en online (kwartfinale WK vrouwenvoetbal)

Spanje - Nederland live op tv en online (kwartfinale WK vrouwenvoetbal)
Gaan de OranjeLeeuwinnen de halve finale bereiken?

Sport :

De Oranje Leeuwinnen zijn waar ze wilde zijn: in de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Daarin is het verrassende Spanje, de huidige nummer 6 van de wereld, de tegenstander. Kan de ploeg van Andries Jonker stunten? De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is op vrijdag 11 augustus te zien op NPO 1 en online via NOS.nl en een livestream bij Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Spanje - Nederland

De samenvatting hierboven is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Overwinning
De OranjeLeeuwinnen hebben tot nu toe niet het allermoeilijkste toernooi gekend. Het gelijke spel tegen de Verenigde Staten was uiteraard een knappe prestatie, maar de overwinningen op Portugal en Vietnam in de groepsfase en op Zuid-Afrika in de achtste finale waren op zichzelf geen grote verrassingen. Een overwinning op Spanje zou wel een knappe prestatie zijn.

Verloren
Spanje speelt tot op heden ook een fantastisch toernooi. Tegen Zwitserland werd in de achtste finale met 1-5 gewonnen. In tegenstelling tot Nederland verloor Spanje wel al een keer: met 4-0 van Japan. De laatste keer dat Spanje tegen de Oranjedames speelde was het Spanje dat aan het langste eind trok. Dat was echter alweer in februari 2019 en het werd 2-0 in de Algarve Cup.

De wedstrijd Spanje - Nederland is op vrijdag 11 augustus om 03.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en de Gids.tv-livestream. De samenvatting vind je op Gids.tv. Samenvattingen en hoogtepunten vind je in het WK voetbal-dossier op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's