Serierecensie: in The Wheel of Time seizoen 2 blijft het 'Game of Thrones' moment uit

Serierecensie: in The Wheel of Time seizoen 2 blijft het 'Game of Thrones' moment uit
Fans van fantasie genieten

Film :

Vanaf 1 september staat de eerste aflevering van The Wheel of Time seizoen 2 op Prime Video. In onze recensie van het eerste seizoen noemde we de serie een mix tussen Game of Thrones en His Dark Elements en in dit tweede seizoen houden deze vergelijkingen redelijk stand, alleen blijft het epische element uit. Lees hier onze eerste indruk van The Wheel of Time.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Nieuwe dreigingen
Het verhaal gaat over Moiraine. Ze maakt deel uit van de Aes Sedai, een organisatie bestaande uit vrouwen die magie beoefenen. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen op reis rond de wereld. Hoewel Rand dacht dat hij de Dark One had vernietigd, is het kwaad nog steeds in de wereld aanwezig. In het tweede seizoen krijgen de vijf jonge vrienden van de Two Rivers te maken met nieuwe dreigingen.

Josha Stradowski als Rand en Zoë Robins als Nynaeve in 'The Wheel of Time'.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,1

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van The Wheel of Time seizoen 2.

De eerste afleveringen van dit nieuwe serie staan vooral in het teken van uitleg, uitleg en uitleg. Als je niet op de hoogte bent van het eerste seizoen of als het allemaal wat is weggezakt, is het moeilijk om weer in het verhaal komt. Ondanks het feit dat de sets, de personages en de dialogen voldoende rijkdom bevatten en er wat betreft het bronmateriaal nog flink wat verhalen worden uitgewerkt, leven er wel wat zorgen: als het op deze manier gebeurd denken wij dat er snel een moment komt dat er weinig kijkers meer over zijn. De serie mist het spektakel van series als Game of Thrones en een echt 'wow-moment' blijft voorlopig uit. De liefhebbers van de boeken en van fantasieverhalen in het algemeen hebben een prima tijd, maar voor het grote publiek zal het misschien wel niet lang standhouden. 3 sterren.

Cast
Naast Rosamund Pike () en Daniel Henney (Criminal Minds) zijn ook Josha Stradowski (Spangas) en Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D.).

Vanaf 1 september 2023 is iedere vrijdag een nieuwe aflevering van The Wheel of Time te streamen op Prime Video. Genre: nn. Totaal aantal afleveringen: nn. Lengte afleveringen: ca. nn minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's