Recensie: in Sly gaat Sylvester Stallone van boksheld naar actieheld zonder zielige eindes

Recensie: in Sly gaat Sylvester Stallone van boksheld naar actieheld zonder zielige eindes
Biografische documentaire staat nu op Netflix

Film :

Vanaf 3 november is de documentaire Sly te zien op Netflix. Het leven voor acteur Sylvester Stallone ging vooral in de beginperiode niet over rozen. Naast zijn levensverhaal laat deze film vooral het ontstaan en succes van legendarische films Rocky en Rambo zien. Lees hier de filmrecensie van Sly.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sylvester 'Sly' Stallone
Met zijn wapperende zwarte haren, gespierde torso en doorleefde blik wordt Sylvester Stallone - inmiddels zevenenzeventig jaar (!) - in de jaren zeventig plotsklaps wereldberoemd als zowel Rocky als Rambo. Zijn liefde voor film begon als een ontsnapping uit een moeilijke jeugd. Van underdog tot Hollywoodlegende, Sylvester Stallone vertelt zijn verhaal in deze documentaire.

Acteur Sylvester Stallone in zijn eigen documentaire 'Sly'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,3

Na de documentaire over Arnold Schwarzenegger heeft streamingdienst Netflix ook een flinke zak geld neergelegd voor deze documentaire, waarin Sylvester Stallone zelf de touwtjes in handen heeft. Het imponerende levensverhaal wordt vertelt in negentig minuten: de moeilijke band met zijn vader en moeder wordt als rode lijn door zijn leven gesponnen. De tegenslagen, onzekerheden en angsten komen voorbij, wat plotseling omslaat als Stallone doorbreekt als Rocky in de gelijknamige film. Sly is vooral een eenzijdig verhaal van deze acteur, die niet praat over zijn bekende pornocarrière en de rauwe kanten van zijn leven. Alles blijft picture perfect en binnen de lijntje, en dat is eeuwig zonde. Toch mogen fans dit uiteraard niet missen. Tweeënhalve ster.

Cast
Deze productie is geregisseerd door Thom Zimny (Bruce Springsteen: Western Stars). Naast Sylvester Stallone zijn ook Arnold Schwarzenegger, Quentin Tarantino, Jennifer Flavin, John Herzfeld en Sage Stallone te zien in deze film.

Vanaf 3 november 2023 is de film Sly te zien op Netflix. Genre: biografie, documentaire. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's