Streamingtips voor dit weekend: deze films en series stream je nu (1-3 december)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series stream je nu (1-3 december)
Met onder meer Virgin River en Candy Cane Lane

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

57 Seconds (28 november)

Netflix (film)

Acteur Josh Hutcherson en Morgan Freeman in de film '57 Seconds'
De blogger Franklin weet een interview te regelen met de technologie-expert Anton Burrell. Wanneer iemand het op Burrell gemunt heeft, redt Franklin zijn leven en stuit hij op diens aparte ring. Deze staat de drager toe om de tijd 57 seconden terug te draaien. Franklin wil de ring gebruiken om ultieme wraak te nemen op het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus. Lees hier waar je 57 Seconds kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van 57 Seconds.

Obliterated (30 november)

Netflix (serie, bingen)

Terrence Terrell, C. Thomas Howell en Nick Zano in 'Obliterated'. Bron: Netflix
Een eliteteam van de Special Forces verijdelt een dodelijke dreiging voor Las Vegas. Nadat ze hun geslaagde missie groots gevierd hebben met veel drank, drugs en seks, ontdekt het team dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Het nu dronken team moet door hun beperkingen heen vechten, hun persoonlijke problemen overwinnen, de echte bom vinden en de wereld zien te redden. Bekijk hier waar je vanaf 30 november Obliterated kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Obliterated

Virgin River, S5 (30 november)

Netflix (serie, finale)

Het verhaal springt van Labor Day (september) naar december. Het is bijna Kerstmis, en ruziënde familieleden zorgen voor het nodige drama. Mel en Jack proberen de schrijver van de mysterieuze brieven van haar moeder te achterhalen. Maar ook schokkend nieuws en onverwachte cadeaus liggen te wachten op de stellen en gezinnen die op kerstavond samenkomen ondanks hun grote verschillen. Lees hier waar je Virgin River kunt streamen.

Lees hier ook onze serierecensies van Virgin River seizoen 5

Spider-Man: Across the Spider-Verse (1 december)

Netflix (film)

Bron: Sony Pictures
Miles Morales katapulteert door het Multiversum, waar hij een team van Spider-People tegenkomt dat belast is met het beschermen van het bestaan ervan. Wanneer de helden het oneens zijn over hoe ze met een nieuwe dreiging moeten omgaan, moet Miles opnieuw definiëren wat het betekent om een held te zijn. Lees hier waar je Spider-Man: Across the Spider-Verse kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Candy Cane Lane (1 december)

Prime Video (film)

Eddie Murphy in 'Candy Cane Lane'. Bron: Prime Video
Het verhaal gaat over Chris Carver. Hij is vastbesloten om de jaarlijkse kerstversieringswedstrijd van de buurt te winnen. Chris sluit een pact met een elf om hem te helpen winnen. De elf spreekt een spreuk uit die de twaalf dagen van Kerstmis tot leven brengt, wat voor onverwachte chaos in de stad zorgt. Lees hier waar je Candy Cane Lane kunt kijken.

Andere tips op de streamingdiensten

 • Faraway Downs (Disney+. 26 november, serie, bingen) Het verhaal draait om de Engelse aristocraat Lady Sarah Ashley, die de halve wereld rondreist om haar eigenzinnige echtgenoot te confronteren en een ongebruikelijk bezit te verkopen: Faraway Downs, een veeboerderij van een miljoen hectare in de Australische outback. Na de dood van haar man, een meedogenloze Australische veebaron, smeedt koning Carney plannen om haar land in te nemen, en met tegenzin bundelt ze de krachten met een ruige veedrijver om haar boerderij te beschermen. Kijk ook de trailer.
 • Book Club: The Next Chapter (SkyShowtime. 27 november, film) In deze tweede film gaan de vier vriendinnen van de boekenclub voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip… naar Italië. Als de boel totaal ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert wat een ontspannen vakantie had moeten zijn in een uitzonderlijk avontuur kriskras door het land. Kijk ook de trailer.
 • American Symphony (Netflix. 29 oktober, docufilm) Deze documentaire verkent een jaar uit het leven van muzikant Jon Batiste, beschrijft zijn carrière in de muziek en worstelt met zijn vrouw Suleika Jaouad, die te maken krijgt met leukemie. Lees ook onze recensie.
 • Bad Surgeon: Love Under the Knife (Netflix. 29 oktober, docuserie) Dr. Paolo Macchiarini is wereldberoemd vanwege zijn revolutionaire luchtpijptransplantaties met stamcellen. Er is echter één probleem: zijn patiënten blijven sterven. De chirurg werd gezien als een pionier in de regeneratieve geneeskunde. Hierbij worden organen gebruikt die in een laboratorium zijn gekweekt en getransplanteerd in patiënten. Lees ook onze recensie.
 • The Artful Dodger (Disney+. 29 november, film) Jack Dawkins, ook bekend als The Artful Dodger, heeft zijn snelle vingers als zakkenroller overgedragen aan de behendige, bekwame vingers van een chirurg. Het verleden van Dodger blijft hem achtervolgen door de komst van Fagin, die hem teruglokt in een wereld vol misdaad. Een grotere bedreiging – voor het hart van Dodger – is Lady Belle, de dochter van de gouverneur, die vastbesloten is de eerste vrouwelijke chirurg van de kolonie te worden. Kijk ook de trailer.
 • South to Black Power (HBO Max. 29 november, docufilm) geïnspireerd op het provocerende boek van New York Times-columnist en bestsellerauteur Charles Blow, dat oproept tot een omgekeerde "grote migratie" van Afro-Amerikanen van het noorden terug naar het zuiden om het land, de politieke vertegenwoordiging en de cultuur terug te winnen die ze achterlieten, en zo de machtsstructuur in Amerika voor altijd te transformeren.
 • Bookie (HBO Max. 30 november, serie, première) De serie volgt veteraan en bookmaker Danny (Sebastian Maniscalco) die zich moet aanpassen aan een veranderende persoonlijke en professionele omgeving. Kijk ook de trailer.
 • Catering Christmas (Netflix. 1 december, film) Een beginnende cateraar, Molly Frost, wordt door Jean Harrison, de perfectionistische directeur van de befaamde Harrison Foundation, ingehuurd om het jaarlijkse kerstgala te verzorgen. De zaken worden ingewikkeld wanneer Molly valt voor Jeans neef, de 30-jarige Carson, een reisfotograaf die geen zin heeft om de stichting van de familie over te nemen... Kijk ook de trailer.

Naast deze film verschijnen er ook nog zes andere kerstfilms van de Hallmark Channel naar Netflix. Lees meer in ons artikel over deze films.

 • Fast & Furious (Netflix. 1 december, film) Brian O'Conner is inmiddels opgeklommen tot FBI-agent en zit in een speciaal team dat achter drugsbaron Braga aanzit. Hij probeert te infiltreren in het raceteam van deze gevaarlijke crimineel. Kijk ook de trailer.

Naast Fast & Furious worden ook 2 Fast 2 Furious, The Fate of the Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en Furious 7 toegevoegd aan het aanbod.

 • Sweet Home [Seuwiteu Hom], S2 (Netflix. 1 december, serie, bingen) Cha Hyun-su, een teruggetrokken middelbare scholier die na een persoonlijke tragedie verhuist naar een nieuw appartementencomplex genaamd Green Home, wordt geconfronteerd met een reeks levens veranderende situaties die hem naar een onbekende wereld brengen, een wereld waar veel dood en verderf is. Mensen veranderen in woeste monsters en zaaien overal terreur. Cha Hyun-su en zijn nieuwe buren moeten vechten voor hun leven, en om hun menselijkheid te behouden. Kijk ook de trailer.
 • The Rookie, S1-4 (Netflix. 1 december, serie, bingen) John Nolan is net veertig. Hij bevindt zich op een keerpunt in zijn leven: hij is net gescheiden van zijn vrouw en zijn zoon gaat naar de universiteit. John besluit vervolgens om een oude droom waar te gaan maken en politieagent te worden. Hij verhuisd naar Los Angeles en vervoegt de Los Angeles Police Department, waar hij de oudste 'jonge rekruut' is. Kijk ook de trailer.
 • The Sheperd (Disney+. 1 december, film) Op Kerstavond vliegt een jonge piloot van de Royal Air Force over de Noordzee naar huis. Hij komt in gevaar als zijn radio en elektriciteit uitvallen, waardoor de piloot strandt met weinig brandstof. Net wanneer zijn geluk op lijkt te raken, brengt een mysterieuze barmhartige samaritaan hem in veiligheid. Kijk ook de trailer.
 • Bosch: Legacy, S2 (Prime Video. 1 december, serie, finale)
  De serie volgt voormalig LAPD detective Harry Bosch terwijl hij aan een nieuw hoofdstuk begint als privédetective. Het tweede seizoen richt zich op het vinden van Maddie Bosch. Kijk ook de trailer.
 • Endeavour Morse, S9 (2 december, serie, bingen) In het negende seizoen gaat Morse (Shaun Evans) weer terug aan het werk nadat hij tijd doorbracht in een kliniek om van zijn alcoholverslaving af te komen. Zijn eerste zaak terug leidt hem naar een orkest, waarbij er erg veel spanning is tussen de muzikanten onderling. En dan is er ook nog een andere moord die iets met de Londense onderwereld te maken lijkt te hebben. Kijk ook de trailer.
 • Rundfunk: Duco en Roy (3 december, serie, première) De mannen van Rundfunk, Tom van Kalmthout en Yannick van der Velden, komen met twee gloednieuwe karakters in de serie Duco en Roy: geen vervolg op de eerdere serie, maar nieuwe karakters. De serie volgt de mannen Duco en Roy in de reis om de ultieme droom te bereiken: beroemd worden. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV