Nieuw op SkyShowtime: deze films en series stream je in januari 2024

Nieuw op SkyShowtime: deze films en series stream je in januari 2024
Met onder meer The Curse

Film :

Een nieuwe filmjaar, nieuwe kansen. In januari is het weer tijd voor de streamingdiensten, de bioscopen en de filmmakers om het jaar lekker te starten. En jij als kijker zit met je dekentje op de bank te genieten. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in januari 2024.

5 kijktips van Gids.tv

The Curse (5 januari)

SkyShowtime (serie, première)

Emma Stone, Nathan Fielder en Benny Safdie in 'The Curse'. Bron: SkyShowtime
De serie volgt Whitney en Asher Siegel, een pasgetrouwd stel dat hun visie voor milieuvriendelijke woningen probeert waar te maken voor de kleine gemeenschap van Española, New Mexico. Het wordt er echter niet makkelijker op wanneer Dougie, een reality-tv-producent met nogal excentrieke trekjes, kansen ziet in hun verhaal. Bekijk hier waar je vanaf 5 januari The Curse kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit vijf afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 9 februari.

Asteroid City (6 januari)

SkyShowtime (film)

Bron: Universal Pictures International
Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. In een Amerikaans rustige woestijnstadje vindt de Junior Stargazer-conventie plaats. Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog heel veel meer. Lees hier waar je Asteroid City kunt kijken.

Deze film was onderdeel van de top-10 beste films van 2023 op Gids.tv. Lees ook onze review van Asteroid City.

Ruby Gillman: Teenage Kraken (14 januari)

SkyShowtime (film)

Lana Condor is de stem van Ruby in 'Ruby Gillman Teenage Kraken'. Bron: Universal/Dreamworks
De lieve en onhandige zestienjarige Ruby Gillman doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Als ze op een dag in het water gaat, tegen de wensen van haar overbezorgde moeder in, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Lees hier waar je Ruby Gillman: Teenage Kraken kunt kijken.

Lees ook onze review van Ruby Gillman: Teenage Kraken.

The Long Shadow (21 januari)

SkyShowtime (serie, première)

De serie toont een van de meest beruchte en schokkende seriemoordenaars ter wereld, Peter Sutcliffe, ook wel de Yorkshire Ripper genoemd. Tussen oktober 1975 en januari 1981 ondernam de politie de grootste klopjacht in de Britse geschiedenis van de criminaliteit. De zoektocht naar Sutcliffe duurde vijf jaar, er waren meer dan duizend agenten bij betrokken en het veranderde de manier waarop de Britse politie werkte voor altijd. Bekijk hier waar je vanaf 21 januari The Long Shadow kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit één aflevering) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 3 maart.

Infinity Pool (27 januari)

SkyShowtime (film)

Mia Goth en Alexander Skarsgard in 'Infinity Pool'. Bron: Neon
Het verhaal gaat over James en Em. Zij genieten volop van een heerlijke all-inclusive strandvakantie, maar een dodelijk ongeluk zorgt ervoor dat ze de ware aard van hun resort te zien krijgen. Er is namelijk sprake van een perverse, duistere subcultuur waarin hedonistisch toerisme, roekeloos geweld en surrealistische gruwelijkheden de boventoon voeren. Lees hier waar je Infinity Pool kunt kijken.

Verder op SkyShowtime

  • Six Silent Killings: Irelands Vanishing Triangle (11 januari, serie, bingen) Na een reeks verdwijningen van jonge vrouwen gaat journaliste Lisa Wallace op zoek naar de verantwoordelijke man, die volgens haar dezelfde man is die haar moeder bijna twintig jaar eerder heeft vermoord. Kijk ook de trailer.
  • Skymed, S2 (20 januari, serie, première) Verpleegster Hayley Roberts gaat werken bij een team van verpleegsters en piloten die in het ruige landschap van Manitoba in Canada risicovolle, medische operaties uitvoeren om levens te redden. Kijk ook de trailer.
  • Lockerbie (25 januari, docuserie) Pan Am vlucht 103 was onderweg van Heathrow naar JFK toen een bom ontplofte in het ruim boven het kleine Schotse stadje Lockerbie, waarbij 270 mensen omkwamen. Het was de ergste terreuraanslag ooit op Britse bodem.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's