Serierecensie: tweede deel The Crown seizoen 6 knoopt langverwacht eind aan bekritiseerde serie

Serierecensie: tweede deel The Crown seizoen 6 knoopt langverwacht eind aan bekritiseerde serie
William staat centraal in slot

Film :

Vanaf donderdag 14 december staat het zesde en laatste seizoen van The Crown in zijn geheel op Netflix. Nadat de aandacht van de vorige delen van de serie vrijwel volledig was gericht op de relatie tussen inmiddels Koning Charles en zijn geliefde 'people's princess' Diana, schuift de kijker van de camera's nu op naar . Lees hier de recensie van The Crown seizoen 6.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Aandacht voor de prins
Prins William probeert nog steeds de tragische dood van zijn moeder te verwerken, te midden van de toenemende aandacht van jonge vrouwelijke fans. De worsteling om zich weer aan te passen leidt tot spanningen met zijn familie, die probeert een andere jonge erfgenaam te steunen om zijn weg te vinden in het systeem en de wereld.

Imelda Staunton als Queen Elizabeth, pratend met haar twee kleinkinderen. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 8,6

"There's a new teenage heartthrob in town": dat is hoe één van de nieuwsbulletins in de eerste aflevering van de laatste reeks Prins William aankondigd. Een man van buiten deze wereld, die gezegend is door de looks van zijn moeder. Het is bijna niet te bevatten hoe populair de prins was (en nog steeds is) en Peter Morgan krijgt het voor elkaar om dit op een goede manier te tonen. Verder gaat deze serie door in de lijn die haar in het eerste deel ook al teisterde: het voelt op veel momenten als een 'moetje', omdat het maar even moet worden afgesloten. In de kleine momenten levert de serie met zijn uitstekende acteerwerk een paar geweldige scènes af. De emoties wanneer Philip door zijn archieven graaft en momenten van hem en zijn zoon Charles bekijkt, bijvoorbeeld. Die momenten zijn helaas in de minderheid. De serie komt tot een einde en dat is goed. Misschien had dat zelfs een seizoen eerder ook wel gekund. 3 sterren.

Cast
Nieuw in de cast van dit laatste deel zijn Ed McVey, Luther Ford (Dream Between) en Meg Bellamy (The Prince of Saville Row). De terugkerende cast bevat onder meer Imelda Staunton (Paddington in Peru), Jonathan Pryce (One Life), Dominic West (Downton Abbey), Salim Daw en Elizabeth Debicki (Tenet). Deze productie wordt geleid door Peter Morgan.

Vanaf 14 december 2023 is het volledige zesde seizoen van The Crown te streamen op Netflix. Genre: drama, kostuum. Aantal afleveringen: 10 (waarvan de laatste zes nu beschikbaar zijn). Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's