Review 'You Are What You Eat': streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: You Are What You Eat: A Twin Experiment is informatieve en relevante serie
Begrijpelijke documentaire over omschakeling naar plantaardige voeding en klimaatverandering

Film :

Netflix begint het nieuwe jaar met de miniserie You Are What You Eat: A Twin Experiment over een wetenschappelijk onderzoek onder identieke tweelingen om de invloed van voeding en gezonde lifestyle op de gezondheid te achterhalen. En passant wordt de klimaatverandering onder de loep genomen, een kijkje in de geschiedenis van het Amerikaanse eetpatroon sinds de Tweede Wereldoorlog gegeven en nog veel meer interessante feiten uit de doeken gedaan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Identieke tweelingen
In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Daarbij komen diverse aspecten van welzijn voor mens, dier en milieu aan bod: het stikstofprobleem, een gerenommeerd chef kok die overstapt op vegan food, een 'regeneratieve' veehouder uit Texas, een op paddenstoelen kweken overgestapte voormalig kippenhouder en vele andere experts.

You Are What You Eat: A Twin Experiment - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de mini docuserie You are what you eat: A Twin Experiment.

Wat wij er van vinden
You are what you eat: A Twin Experiment begint met de mededeling dat de serie vooral bedoeld is om te entertainen, te informeren en nadrukkelijk niét voor het geven van medische adviezen. Dat is verstandig, aangezien het experiment slechts acht weken duurt en in totaal nog geen 25 tweelingen eraan meedoen. De onderzoekers zijn zeer opgetogen over de tweelingenstudie en de unieke kans voor hen om de nature versus nurture kwestie te onderzoeken. Dat werkt aanstekelijk, alle experts zijn enthousiast. Dat geldt ook voor de sympathieke tweelingen die gevolgd worden en zo blijf je als kijker geïnteresseerd. De docuserie beslaat diverse onderwerpen en lijkt daarmee zeer volledig te zijn in de informatieverstrekking. De serie had uitgebreider kunnen laten zien wat het veranderende dieet en lifestyle voor het leven van de proefpersonen betekende gedurende de acht weken. Al met al zijn de makers van deze docuserie samen met de onderzoekers en andere experts er zeker in geslaagd om op begrijpelijke wijze dit belangrijke onderwerp in hapklare brokjes voor de leek te serveren.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. You Are What You Eat: A Twin Experiment is de moeite van het streamen waard in deze tijd van goede voornemens en behoefte aan informatie over gezonde gedragsveranderingen en milieukwesties.

You Are What You Eat: A Twin Experiment is nu te streamen op Netflix. Genre: sport en fitness, gezonde leefstijl, docuserie. Tijdsduur: 4 afleveringen van 44-60 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's