Review 'Insidious: The Red Door': streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen? Insidious: The Red Door met Patrick Wilson staat nu op Netflix
De familie Lamberts is terug!

Film :

Durf jij achter de rode deur te kijken? Het wordt dit weekend weer griezelen en gruwelen met alweer het vijfde deel uit de Insidious reeks, dat afgelopen zomer nog in de Nederlandse filmzalen te zien was. We kunnen in iedergeval het volgende stellen: wie fan is van acteur Patrick Wilson heeft een leuke tijd.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

'Face your demons'
Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh en de inmiddels studerende Dalton dieper dan ooit Het Verder in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.

Insidious: The Red Door - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Het is al weer dertien jaar geleden dat James Wan's Insidious het bioscooppubliek de stuipen op het lijf joeg. Het tweede deel (Insidious: Chapter 2) van dezelfde regisseur werd ook enthousiast ontvangen. Het derde deel Insidious: Chapter 3 en vierde film Insidious: The Last Key waren toch de mindere films in de reeks. Regisseur en hoofdrolspeler Patrick Wilson heeft voor dit vijfde deel zelf de touwtjes in handen genomen en dat pakt aardig goed uit. Fans krijgen wat ze willen in een horrorfilm die je behoorlijk op de zenuwen gaat werken. De schrikeffecten zijn goed en oude en nieuwe gezichten passeren de revue. Daarom is het eeuwig zonde dat de laatste half uur minder spannend is, vooral door de matige sets en de afgeraffelde keuzes. Hier had toch meer in kunnen zitten. Wie dacht dat de nachtmerrie van familie Lambert over is heeft het mis, de spin-off Thread: An Insidious Tale is al in productie.

Streamen of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Een aantal spannende scènes zijn enorm effectief, maar het niveau van de eerste films wordt zelden gehaald. Toch mogen de echte fans van deze beroemde horrorreeks dit absoluut niet missen.

Vanaf 6 januari 2023 is de film Insidious: The Red Door te streamen op Netflix. Genre: horror, thriller, mysterie. Tijdsduur: 107 minuten.

Bron: Universal Pictures International

Actuele video's

Meer actuele video's