Videoland recensie 'Special Forces VIPS 2024': streamen of skippen?

Streamen of skippen: Special Forces VIPS seizoen 4 is zwaar afzien en zandhappen in Marokko
Met Olcay Gulsen, Thijs Boermans en Merlijn Kamerling

Film :

Vanaf 28 januari start het nieuwe vierde seizoen van Special Forces VIPS: Wie Durft Wint op Videoland. Het survival-programma met angstaanvallen, stress, frustratie, veel tranen en pijn is weer begonnen en zijn de eerste afvallers die de woorden "IK GEEF OP" zeggen een feit. Maar wie gaat de eindstreep halen?

Sahara in Marokko
Twaalf BN'ers geven de controle volledig uit handen en gaan mee op een keiharde training van de Special Forces. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten.

Special Forces VIPS S4: streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie. De eerste aflevering is ook in première gegaan op tv.

Wat wij er van vinden
De eerste afleveringen laten zien dat er dit splinternieuwe seizoen een grote afwezige is. Staf-instructeur Sander heeft ruimte gemaakt voor een nieuw staflid: oud-Special Forces Operator Nikki Koppedraaijer. Het derde seizoen was in de kou van Slovenië, maar nu staat de nieuwe basecamp in de hete woestijn van Marokko. Wij zijn benieuwd of de twaalf bekende Nederlanders een behoorlijke zak geld krijgen voor de hel en verdoemenis die zij moeten ondergaan, want zonder ga je dit toch nooit doen? Naast een modderbad en claustrofobische waterbak gaan de rekruten namelijk ook de dodenmansrit maken en van grote hoogte naar beneden glijend op een touw. Met alle angst, frustratie en ellende van dien. Het blijft facinerend om te zien hoe mensen door grenzen gaan.

Beoordeling van Gids.tv
Special Forces VIPS: Wie Durft Wint brengt meer van hetzelfde maar verveelt eigenlijk nooit. Zelfs na vier seizoenen is het survival-programma nog steeds puur genieten. Streamen dus, ook na de tv-première.

Lees hier het artikel: Special Forces VIPS 2024 seizoen 4 komt eraan: dit zijn de deelnemers.

Vanaf zondag 28 januari 2024 is de realityserie Special Forces VIPS wekelijks te zien bij Videoland. Op de eerste zondag staan hier direct twee afleveringen online, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt. In totaal zal het seizoen zes weken te zien zijn, wat neerkomt op acht afleveringen. Genre: reality.

Bron: RTL | Videoland

Actuele video's

Meer actuele video's