Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (9-11 februari)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series zijn nieuw (9-11 februari)
Met onder meer One Day en Mission: Impossible Dead Reckoning

Kijktip :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

The Marvels (7 februari)

Disney+ (film)

Brie Larson als Carol Danvers in 'The Marvels'. Bron: Disney
Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel. Lees ook waar je The Marvels kunt kijken.

Lees ook onze review van The Marvels, beoordeeld met ★★★½ door Gids.tv.

One Day (8 februari)

Netflix (serie, bingen)

Ambika Mod en Leo Woodall in 'One Day'. Bron: Netflix
Hoewel de universiteit ten einde loopt, spreken de twee studenten die dag voor het eerst elkaar en gaan de volgende ochtend hun eigen weg. Waar zullen ze het volgende jaar op deze ene gewone dag zijn, en het jaar daarna, en elk jaar dat daarop volgt? In elke aflevering zijn Dex en Em op deze ene specifieke datum een jaar ouder terwijl ze groeien en veranderen, samen en uit elkaar gaan, en vreugde en liefdesverdriet ervaren. Lees ook waar je One Day kunt kijken.

Lees ook onze review van One Day, beoordeeld met ★★★★ door Gids.tv.

Tokyo Vice, S2 (8 februari)

HBO Max (serie, première)

Ansel Elgort, Ken Watanabe en anderen in 'Tokyo Vice' seizoen 2. Bron: HBO Max
Deze serie vertelt de persoonlijke verhalen van de Amerikaanse journalist Jake Adelstein. Verhalen over toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police. In het tweede seizoen van de serie, gefilmd op locatie in Tokyo, realiseert Adelstein zich dat zijn leven, en het leven van zijn naasten, in groot gevaar is. Lees hier waar je Tokyo Vice kunt streamen.

De eerste twee afleveringen van Tokyo Vice seizoen 2 zijn vanaf nu te bingen. Wekelijks volgt een aflevering tot aan de seizoensfinale op 21 maart.

Lover, Stalker, Killer (9 februari)

Netflix (docufilm)

Key art van de docufilm 'Lover, Stalker, Killer'. Bron: Netflix
In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt. Lees hier waar je Lover, Stalker, Killer kunt streamen.

Lees ook onze review van Lover, Stalker, Killer, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (9 februari)

SkyShowtime (film)

Bron: Paramount Pictures International
De inmiddels 61-jarige Tom Cruise flikt het gewoon weer om een ijzersterke actiefilm in de indrukwekkende Mission: Impossible-reeks te maken en doet zijn stunts ook nu weer zelf. Naast een hoog popcorn gehalte en goed verhaal weet deze zomerblockbuster van 2023 ook nu weer volle zalen te trekken. We kunnen er niet om heen, maar Cruise weet altijd een stapje extra te geven en dat zie je terug in kwaliteit, spanning en dikke actie. Lees hier waar je de film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One kunt kijken.

Lees hier onze review van Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Andere tips op de streamingdiensten

 • Raël: The Alien Prophet [Raël: Le Derniere Prophète] (Netflix. 7 februari, serie, bingen) Halverwege de jaren 70 richtte de Franse journalist Claude Vorilhon een religieuze beweging op, nadat hij een buitenaards wezen had ontmoet. Volgens de alien is het leven op aarde niet spontaan ontstaan, maar door de zogenaamde Elohim gecreëerd in een laboratorium, en Vorilhon moest zijn volgelingen eerbied en liefde voor hun scheppers bijbrengen. Lees ook onze review.
 • The Devil Wears Prada (Netflix. 7 februari, film) De New Yorkse Andrea Sachs is een net afgestudeerde journaliste die een kans ruikt wanneer ze op gesprek mag komen bij het ultrahippe modemagazine Runway. Het schrijven van diepgravende interviews en spraakmakende artikelen zit er voorlopig nog niet in, want de studentikoze Andrea krijgt een baantje aangeboden als assistente van hoofdredactrice Miranda Priestley. Kijk ook de trailer.
 • Past Lives (Prime Video. 7 februari, film) Het verhaal gaat over Nora en Hae Sung. Zij zijn als kind bevriend. De jeugdvrienden worden gescheiden wanneer Nora's familie van Zuid-Korea naar Canada emigreert. De film volgt het tweetal in drie episodes, over een periode van ongeveer 12 jaar. Lees ook onze review.
 • Rikkie de Ooienvaar 2 (Netflix. 8 februari, film) Na de overwintering in het warme Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld. Hij kan toch het beste vliegen? Is hij dan toch geen echte ooievaar?
 • Duplex (Netflix. 8 februari, film) Alex en Nancy zijn het voorbeeld van "The American Dream". Een jong hip stel, wonend in New York en voldoende geld. Ze kopen een schitterend nieuw appartement dat zal dienen als hun liefdesnest om het perfecte leven compleet te maken.
 • The Inspector Lynley Mysteries (Videoland. 8 februari, serie, bingen) Thomas Lynley lost met zijn sidekick Sergeant Barbara Havers moorden op in opdracht van New Scotland Yard. Ondanks het feit dat hun persoonlijke achtergronden mijlenver uiteen liggen, vullen Lynley en Havers elkaar op professioneel gebied uitstekend aan, hierdoor leren zij elkaar respecteren. Kijk ook de trailer.
 • On The Roam (HBO Max. 8 februari, serie, finale) Jason Momoa gaat op pad om te ontdekken wat de Verenigde Staten zo mooi maakt. Hij reist het land door op zijn motor op zoek naar kunst, avontuur en vriendschap. Momoa ontmoet de mensen en ambachtslieden die hem zijn hele leven hebben geïnspireerd. Hij houdt er van om onderweg te zijn en heeft dankzij zijn mentaliteit unieke individuen leren kennen. Kijk ook de trailer.
 • Twisted Metal (Prime Video. 8 februari, serie, première) In een post-apocalyptische woestenij krijgt John Doe, een spraakzame melkboer met geheugenverlies, een missie om de desolate wereld te doorkruisen. Hij moet een cryptisch pakketje afleveren om in leven te blijven. Samen met de hulp van Quiet, een onbezonnen autodief, staat Doe voor een levensveranderende kans. Om een betere toekomst veilig te stellen, zal Doe het echter moeten opnemen tegen meedogenloze plunderaars in dodelijke en destructieve voertuigen. Kijk ook de trailer.
 • The Lovers (SkyShowtime. 8 februari, serie, première) De serie vertelt een liefdesverhaal over twee mensen
  die op het eerste gezicht totaal ongeschikt voor elkaar lijken te zijn, maar zijn ze misschien niet toch de perfecte match? Janet is een grofgebekte, hilarische supermarktmedewerkster uit Belfast die alles aan haar laars lapt en haar leven niet al te serieus neemt. Seamus is een vlotte presentator. Kijk ook de trailer.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 8 maart.

 • Are You There God? It's Me, Margaret (Netflix. 9 februari, film) De elfjarige Margaret uit New York verhuist met haar gezin naar New Jersey. Terwijl haar moeder christelijk is, belijdt haar vader het Joodse geloof. Margaret is vrij opgevoed en voelt zich niet verwant met een religie, maar bidt op geheel eigen manier tot God. In de hoop een antwoord te vinden op haar eigen geloofsovertuiging besluit ze zich voor een schoolopdracht te verdiepen in religie. Lees ook onze review.
 • The Killer Paradox (Netflix. 9 februari, serie, bingen) Als een gewone student per ongeluk iemand vermoordt, volgen er meer moorden en raakt hij verstrikt in een eindeloos kat-en-muisspel met een sluwe detective.
 • Suncoast (Disney+. 9 februari, film) In het jaar 2005 in Florida zit de tiener Doris in een moeilijke thuissituatie. Samen met haar moeder zorgt ze voor haar broer die ze naar een gespecialiseerde instelling moet brengen. Daar aangekomen sluit ze vriendschap met een excentrieke activist. Dit alles gebeurt te midden van betogingen omtrent een bijzonder medisch dossier. Door deze ervaring proeft Doris voor de eerste keer van haar vrijheid. Kijk ook de trailer.
 • Upgraded (Prime Video. 9 februari, film) Ana is een ambitieuze stagiaire die droomt van een carrière in de kunstwereld terwijl ze haar veeleisende baas Claire probeert te imponeren. Wanneer ze tijdens een zakelijke reis wordt geüpgraded naar de eerste klas, ontmoet ze de knappe Will, die Ana aanziet voor haar baas. Kijk ook de trailer.
 • The Underdoggs (Prime Video. 9 februari, film) Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2J's, is een voormalige superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een aanvaring met de wet. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het coachen van een jeugdteam. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport. Kijk ook de trailer.
 • Halo, S2 (SkyShowtime. 9 februari, serie, première) De serie schetst een episch conflict in de 26e eeuw tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging die bekend staat als de Covenant. De serie verweeft diepgaande persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een rijk verbeelde visie op de toekomst. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's