Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kun je streamen (16-18 februari)

Streamingtips voor dit weekend: deze films en series kun je streamen (16-18 februari)
Met onder meer Patty

Film :

Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Players (14 februari)

Netflix (film)

Tom Ellis en Gina Rodriguez in 'Players'. Bron: Netflix
De New Yorkse sportjournaliste Mack heeft jarenlang samen met haar beste vriend Adam en hun andere vrienden manieren bedacht om mensen te versieren. Hoewel dit in de loop der jaren tot ontelbare onenightstands heeft geleid, is het volgen van hun draaiboek gebonden aan strikte basisregels. De belangrijkste is dat ze geen relatie kunnen opbouwen met hun tactieken. Lees ook waar je Players kunt kijken.

Lees hier onze review van Players, beoordeeld met ★★ door Gids.tv.

De Vuurlinie (15 februari)

Netflix (film)

Acteur Waldemar Torenstra als Marco Kroon in de film 'De Vuurlinie'
Op een zware missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in grote opspraak. Tegelijk worstelt de militair met hevige trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Lees ook waar je De Vuurlinie kunt kijken.

Lees ook onze review van De Vuurlinie, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

House of Ninjas (15 februari)

Netflix (serie, bingen)

De serie vertelt het verhaal van de familie Tawara. De familie Tawara is de laatste ninja-familie die afscheid zal moeten nemen van hun traditionele bestaan door een incident dat heeft plaatsgevonden. Hoewel producties over ninja's al decennia lang populair zijn, gaat het deze keer niet over hun heldhaftige verleden, maar over ninja's in het heden. Lees hier waar je House of Ninjas kunt kijken.

Lees hier onze review van House of Ninjas, beoordeeld met ★★★ door Gids.tv.

Einstein and the Bomb (16 februari)

Netflix (docufilm)

Einstein
Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie. Wat gebeurde er nadat Einstein er achter kwam dat de Duitsers een atoombom aan het ontwikkelen waren? De film vertelt over Einstein wat Christopher Nolans Oppenheimer niet vertelde. Lees hier waar je Einstein and the Bomb kunt streamen.

Lees ook onze review van Einstein and the Bomb, beoordeeld met ★★★½ door Gids.tv.

Patty (18 februari)

Videoland (serie, bingen)

Eva van de Wijderven als Patty Brard in 'Patty'. Bron: Videoland
Patty Brard is een fenomeen. Een vrouw die de Nederlandse Showbizz op uitbundige wijze al jarenlang op stelten zet, maar heeft laten zien dat hoe diep je ook valt en hoe blut je ook bent, je altijd weer in staat bent om je eigen boontjes te doppen in 'a Man's world'. Lees hier waar je PATTY kunt streamen.

De serie gaat in première op zondag 18 februari om 21.30 uur op RTL 4. De volledige serie is daarna te streamen op Videoland.

Andere tips op de streamingdiensten

 • Cut Throat City (Netflix. 12 februari, film) Na de orkaan Katrina keren vier vrienden die in de Lower Ninth Ward in New Orleans wonen terug naar huis en treffen er alles verwoest aan. Ze hebben geen banen meer en krijgen geen hulp. Met tegenzin wenden ze zich tot een lokale crimineel voor werk en worden door hem ingehuurd om een overval te plegen in het hart van de stad. Kijk ook de trailer.
 • H3L, S6 (Videoland. 12 februari, serie, première) Een jaar verder nadat Joey zijn leven in het water zag vallen en Rox het hare zag opgaan in vuur. Eindelijk krijgt iedereen antwoord op de vraag: wat is er hierna gebeurd? De groep zit nu in HAVO 5: hét examenjaar, waarin alle klasgenoten moeten nadenken over hun toekomst. Echter is het ook een jaar waarin iedereen moet dealen met de gevolgen van wat ze eerder hebben geflikt. Het examenjaar is een confronterend jaar voor onze H3L’ers, wat zorgt voor flink wat tegengas, fikse onzekerheden en grote problemen. Kijk ook de trailer.
 • Taylor Tomlinson: Have It All (Netflix. 13 februari, komediespecial) Van datingproblemen tot droombanen tot inventieve vieze praatjes: Taylor Tomlinson deelt de ups en downs van het leven in deze stand-upcomedyspecial.
 • Kill Me If You Dare (Netflix. 13 februari, film) Een winnend loterijlot heeft ernstige gevolgen voor een getrouwd stel als ze plannen beginnen te smeden om elkaar te vermoorden voor het prijzengeld. Kijk ook de trailer.
 • Dreaming Whilst Black (NPO Plus. 13 februari, serie, bingen) Kwabena is een aspirant-filmmaker die vastzit in zijn baan bij een uitzendbureau. Maar als hij de kans krijgt om te doen waar hij altijd al van gedroomd heeft, is hij dan dapper genoeg om die droom na te jagen? Kijk ook de trailer.
 • Bom Dia Veronica, S3 (Netflix. 14 februari, serie, bingen) Wie is Doúm? Dat is de vraag die de leidraad vormt van het derde en laatste seizoen. In haar zoektocht naar de derde broer of zus, onderzoekt Verônica het weeshuis waar Brandão en Matias opgroeiden. In een klein stadje ontmoet ze Jerônimo, een miljonair die paarden fokt, en zijn moeder Diana, een mooie en mysterieuze vrouw die geheimen heeft over het macabere verleden van de plaats. Kijk ook de trailer.
 • Die Liebeskümmerer [The Heartbreak Agency] (Netflix. 14 februari, film) Wanneer een sceptische journalist met tegenzin deelneemt aan liefdesverdriettherapie voor een artikel, opent hij uiteindelijk zijn hart voor zijn charmante therapeut.
 • The Photograph (Netflix. 14 februari, film) Mae Morton vindt een oude familiefoto en duikt in het verleden van haar afstandelijke moeder. De zoektocht naar antwoorden leidt tot een intense, onverwachtse romance.
 • A Soweto Love Story (Netflix. 14 februari, film) Wanhopig op zoek naar het huwelijk van haar drie alleenstaande zonen, belooft een moeder haar huis aan de eerste die in het huwelijksbootje stapt, wat een race naar het altaar op gang brengt.
 • Trading Places (Netflix. 14 februari, film) Een paar dat ooit verliefd was groeit langzaam uit elkaar. Op magische wijze switchen ze van lichaam en vervolgens leren ze nieuwe dingen over elkaar kennen.
 • Puppy Love (Prime Video. 14 februari, film) De wilde Nicole en de sociaal angstige Max hebben een rampzalige eerste date. Ze beloven daarna elkaars nummer kwijt te raken. Dan komen ze erachter dat hun honden een stel zijn geworden en dat er puppy's onderweg zijn. De niet zo goed bij elkaar passende Nicole en Max worden zodanig gedwongen om verantwoordelijke co-ouders te worden. Zullen ze zelf ooit de liefde vinden? Kijk ook de trailer.
 • The New Look (Apple TV+. 14 februari, serie, première) Tegen de achtergrond van de nazi-bezetting van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt de Franse hoofdstad de modewereld weer tot leven via het mode-icoon Christian Dior. Door Diors opkomst komt Chanels monopolie als 's werelds beroemdste modeontwerper in gevaar. Diors overige contemporainen en rivalen, zoals Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga en consorten, komen ook aan bod. Lees ook onze review (★★★½).
 • Young Guns II (Netflix. 15 februari, film) Billy The Kid trekt weer op pad met zijn oude vrienden Doc en Chavez, en drie nieuwe makkers. De tijden zijn veranderd; boeren en grootgrondbezitters gebruiken geld en politieke invloed om hun economische positie te versterken.
 • The Vincent Staples Show (Netflix. 15 februari, docuserie, bingen) De serie volgt volgt rapper en acteur Vincent Staples op zijn dagelijkse avonturen en probeert met een satirische kwinkslag bloot te leggen met wat voor persoon zijn fans nu eigenlijk te maken hebben. Kijk ook de trailer.
 • Avgrunden [The Abyss] (Netflix. 15 februari, film) Het verhaal gaat over Frigga. Zij werkt als hoofd beveiliging bij 's werelds grootste ondergrondse mijn in de Zweedse stad Kiruna. Ze probeert een balans te vinden tussen haar gezin, haar nieuwe liefde Dabir en een ex die het verleden maar niet los wil laten. Maar wanneer de grond plotseling onder hun voeten begint te schudden, doet de puzzel van het leven er niet meer toe en begint voor Frigga de strijd om te voorkomen dat ze in de afgrond worden meegesleurd. Lees ook onze review (★½).
 • Orphan Black: Echoes (NPO Plus. 15 februari, film) Lucy leidt een vredig leven op het platteland met haar vriend en zijn dochter, al heeft ze regelmatig nachtmerries over haar mysterieuze verleden. Als ze op een dag wordt opgespoord door een gewelddadige man, vlucht ze naar de stad, in de hoop daar meer informatie te vinden over haar identiteit (★★). Kijk ook de trailer.
 • Warrior, S1-3 (Netflix. 16 februari, serie, bingen) Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar het wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia (★★★★). Kijk ook de trailer.
 • This Is Me... Now: The Film (Prime Video. 16 februari, film) This Is Me…Now: A Love Story, een verhaalgedreven, cinematic original, markeert een opmerkelijke verschuiving in de carrière van Jennifer Lopez en is onderscheidend van al haar voorgaande werk. Het album en het liefdesverhaal nemen de kijker mee op een persoonlijke reis naar liefde en benadrukken het cruciale belang van zelfliefde. Kijk ook de trailer.
 • The Curse (SkyShowtime. 16 februari, serie, deel 2) De serie volgt Whitney en Asher Siegel, een pasgetrouwd stel dat hun visie voor milieuvriendelijke woningen probeert waar te maken voor de kleine gemeenschap van Española, New Mexico. Het wordt er echter niet makkelijker op wanneer Dougie, een reality-tv-producent met nogal excentrieke trekjes, kansen ziet in hun verhaal. Lees ook onze review (★★★★½).
 • The Dynasty: New England Patriots (Apple TV+. 16 februari, serie, bingen) Een tiendelige serie met nooit eerder vertoonde beelden van de twintig jaar durende reis van de New England Patriots van een worstelende franchise naar een voetbaldynastie. Kijk ook de trailer.
 • House of Kardashian (Videoland. 17 februari, docuserie, bingen) Voor sommigen worden de Kardashian-vrouwen bewonderd als een machtige dynastie, die meisjes over de hele wereld inspireert. Voor anderen zijn het ongetalenteerde en moreel bankroete realitysterren die vrouwen schade toebrengen door hun leven als een oppervlakkig sprookje te verkopen. Deze serie onderzoekt hun opkomst, bereik en de kosten die gepaard gaan met het feit dat ze tot de beroemdste vrouwen ter wereld behoren. Kijk ook de trailer.
 • Young Adult (Netflix. 18 februari, film) De egoïstische Mavis Gary is schrijfster van populaire tienerboeken. Ze keert terug naar haar geboorteplaatsje om haar topjaren, die ze op de middelbare school had, te herleven. Haar missie is om haar oude schoolvriendje, die ondertussen gelukkig getrouwd is, weer voor zich te winnen (★★★). Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's