Zomergasten begint met John van den Heuvel

Zomergasten begint met John van den Heuvel
Misdaadverslaggever is eerste gast van deze zomer

Kijktip :

Zomergasten hoort inmiddels bij de monumenten van de Nederlandse televisie, maar het is ook een programma waar constant veel discussie over is; met name de interviewer van dienst moet het vaak ontgelden. Inmiddels doet Janine Abbring het alweer een paar jaar, en dit jaar is John van den Heuvel haar eerste gast.

Misdaadverslaggever
Samen met Peter R. de Vries is Van den Heuvel al jaren de bekendste misdaadverslaggever van Nederland. Al van jongs af aan zit Van den Heuvel in de misdaadwereld: in de jaren tachtig was hij politieman in Amsterdam toen Alfred Heineken werd ontvoerd door Willem Holleeder en co. Het zal uitgebreid gaan over het vak van misdaadverslaggever, en Van den Heuvel hoopt de kijkers iets mee te geven over hoe hij zijn vak beleeft.

Ideale kijkavond
Dat zal Van den Heuvel doen aan de hand van een groot aantal door hemzelf gekozen fragmenten, die gezamenlijk zijn ideale kijkavond vormen. Aan de hand van de fragmenten vertelt de misdaadjournalist over de dilemma's waarvoor hij vaak komt te staan, en welke consequenties die ingrijpende keuzes kunnen hebben. Al met al wordt het een avond die in het teken staat van de Nederlandse misdaadwereld.

Filmkeuze
De gast mag ook altijd een film kiezen waarmee hij de avond af wil sluiten, en Van den Heuvel kiest voor het misdaaddrama Traffic. Deze Oscarwinnende film van regisseur Steven Soderbergh uit 2000 vertelt via drie verhaallijnen over de drugsproblematiek in de Verenigde Staten. In de film spelen onder anderen Benicio del Toro (die voor zijn rol een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol won), Michael Douglas, Albert Finney, Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid, Don Cheadle en Viola Davis.

De aflevering van Zomergasten met John van den Heuvel is op zondag 28 juli om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zomergasten begint met John van den Heuvel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier