Schitterende fantasyfilm Maleficent vanavond te zien op Net 5

Schitterende fantasyfilm Maleficent vanavond te zien op Net 5
Angelina Jolie in één van haar populairste rollen

Kijktip :

Doornroosje kennen we als een mierzoet kinderverhaal en als animatieklassieker van Disney uit de onbezorgde jaren vijftig. De tijden zijn echter verandert, en dat wordt duidelijk uit Maleficent, de remake van de klassieker: die is duister en grimmig. Vanavond zie je 'm op Net 5.

Het verhaal
Het verhaal van Doornroosje is bij veel mensen bekend, maar dit keer wordt er voor een ander perspectief gekozen. Het wordt namelijk verteld vanuit het oogpunt van de heks Maleficent (Nederlandse naam: Malafide), die in eerste instantie een idyllische jeugd beleeft in een vredig en bosrijk koninkrijk. Dan wordt het land echter binnengevallen door een leger. Maleficent beschermt het land met hand en tand, maar als ze verraden wordt verandert haar hart in steen.

Briljante rol
Angelina Jolie kennen we als aantrekkelijke vrouw uit de films Lara Croft: Tomb Raider en Mr. & Mrs. Smith, maar dat ze wel degelijk kan acteren blijkt uit Girl, Interrupted en Changeling. Ze laat haar talent ook hier weer zien in een rol die we haar nog nooit hebben zien doen: de ijskoude slechterik. Ze heeft er duidelijk veel plezier in, en het mag dan ook geen verrassing heten dat de film een vervolg krijgt. Maleficent: Mistress of Evil is vanaf 16 oktober te zien in de Nederlandse bios.

De film Maleficent (2014) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op maandag 23 september om 20.30 uur te zien op Net 5.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende fantasyfilm Maleficent vanavond te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV