Tweede aflevering Verborgen verleden van Nederland: de Brandaris op Terschelling

Tweede aflevering Verborgen verleden van Nederland: de Brandaris op Terschelling
Verhalen over de iconische vuurtoren

Kijktip :

In de tweede aflevering van het geschiedenisprogramma Verborgen verleden van Nederland gaat acteur/presentator Waldemar Torenstra naar Terschelling. Het populaire Waddeneiland heeft een iconisch herkenpunt: de beroemde vuurtoren Brandaris.

Liefde
Van het zuidelijkste puntje van Nederland, het Vrijthof in Maastricht, gaat Torenstra naar het hoge noorden: Waddeneiland Terschelling. Het eiland is onlosmakelijk verbonden met de Brandaris, die al meer dan vierhonderd jaar over Terschelling en zijn bewoners waakt. Hiermee is het de oudste vuurtoren van Nederland, en de liefde tussen de Brandaris en Terschelling is wederzijds.

Engelsen
Menig Terschellinger heeft namelijk maar één laatste wens: "Als ik op mijn sterfbed lig, wil ik de Brandaris zien." De vuurtoren kent echter een lange geschiedenis, die Torenstra voor het voetlicht wil halen. Hoe heeft deze toren weer en wind, de weerbarstige tijd en die vechtlustige Engelsen in 1666 weten te trotseren?

Het geschiedenisprogramma Verborgen verleden van Nederland is elke vrijdag om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Verborgen verleden van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tweede aflevering Verborgen verleden van Nederland: de Brandaris op Terschelling of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV