Flop 10: de slechtste films van 2019

Flop 10: de slechtste films van 2019
De grootste tijdsverspillingen van dit jaar

Film :

Aan het einde van 2019 is het tijd om terug te kijken. Gids.tv zet de slechtste films van 2019 voor je op een rij. Een flop-10, zoals dat heet.

Dit zijn de keuzes van de filmredactie van Gids.tv, dus gebaseerd op de mening van de redacteuren. Heb jij andere keuzes? Laat het weten in de reacties!


10. Gemini Man

Gids.tv: ★★ | IMDb: 5,7


Paramount heeft met Gemini Man de sterrenkracht van Will Smith overschat. Twee Smith's in een film is niet genoeg. Alhoewel de effecten en cinematografie van regisseur Ang Lee en zijn team best goed zijn, schiet het script ongelofelijk tekort. Bekijk hier waar je Gemini Man kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Gemini Man


9. Hellboy

Gids.tv: ★★ | IMDb: 5,2


Een reboot van een geliefde franchise maken is niet altijd makkelijk, zo blijkt ook in deze flop-10. Hellboy is een spektakel om te zien, maar een gedrocht om naar te kijken. Zowel script, scenario als richting schieten in deze film hopeloos tekort. Bekijk hier waar je Hellboy kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Hellboy


8. Fuck de Liefde

Gids.tv: ★★ | IMDb: 4,8


Een film van Nederlandse bodem in de Caraïben. Daar is dan ook alles mee gezegd. De grappen vallen plat op hun gezicht (terwijl deze film toch een komedie voor hoort te stellen) en zowel het script als het einde zijn om te huilen. Bekijk hier waar je Fuck de Liefde kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Film


7. Night Hunter (Alt. titel: Nomis)

Gids.tv: ★½ | IMDb: 5,8


Dit is zo'n film die eigenlijk geen bestaansrecht mag hebben. Hoofdrolspeler Henry Cavill lijkt soms verveeld en ook de ijzersterke acteur Stanley Tucci heeft een vrij treurige bijrol. Het einde is ook zo voorspelbaar, dat je het gevoel krijgt anderhalfuur voor niks hebt gezeten. Bekijk hier waar je Night Hunter kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Night Hunter


6. X-Men: Dark Phoenix

Gids.tv: ★½ | IMDb: 5,8


O, Dark Phoenix... De film had veel potentie: een leuke cast, een prachtige verhaallijn uit de comics. Maar dan valt het plat op z'n gat. Als afsluiter van een franchise is dit echt om te huilen. En het is zo zonde! Bekijk hier waar je X-Men: Dark Phoenix kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van X-Men: Dark Phoenix


5. Men in Black: International

Gids.tv: ★½ | IMDb: 5,6


Deze vierde Men in Black film is het ultieme bewijs dat Hollywood moet stoppen om geforceerd nieuw leven in bestaande franchises te blazen. De grappen missen of zijn allemaal al weggegeven in het promotiemateriaal, het verhaal is inspiratieloos en vliegt van de hak op de tak. Bekijk hier waar je Men in Black: International kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Men in Black: International


4. The Hustle

Gids.tv: ★½ | IMDb: 5,4


De film telt enkele grappige momenten, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd. Een te lange zit in de bioscoop is het uiteindelijke resultaat. Flauwe inkoppertjes, saaie dialogen en een scenario om van te sidderen. Bekijk hier waar je The Hustle kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van The Hustle


3. What Men Want

Gids.tv: ★½ | IMDb: 5,1


Met geforceerde grappen en overdreven acteerwerk komt deze film niet goed uit de verf. De leukste momenten zitten in de trailer, waardoor er maar weinig overblijft in het eindproduct. Bekijk hier waar je What Men Want kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van What Men Want


2. The Dead Don't Die

Gids.tv: ★ | IMDb: 5,5


The Dead Don't Die was een film met een leuke premise, maar is eigenlijk het kijken niet waard. Het is een enorm slaapverwekkende film die meer dood dan levend is. Het lukt de gigantische cast maar niet om er een leuke of spannende film van te maken. Gewoon: slecht. Bekijk hier waar je The Dead Don't Die kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van The Dead Don't Die


1. Cats

Gids.tv: ★ | IMDb: 2,4


Maar veruit de slechtste film van dit jaar is deze Universal miljoenenfilm. Zo slecht, dat woorden tekort schieten. Een schande voor de muziek van Andrew Lloyd Webber, een schande voor het genre komedie, een schande voor de filmindustrie. Bekijk hier waar je Cats kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Cats


Bekijk hier alle eindejaarslijstjes van Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV