Donderdag in Op1: coronapatiënt Sheraz, Follow the Money sprak met Roche en meer

Donderdag in Op1: coronapatiënt Sheraz, Follow the Money sprak met Roche en meer
De gasten van donderdag 26 maart

Kijktip :

Het nieuws over het coronavirus blijft onverminderd binnenstromen. Zo maakte het Centraal Plan Bureau vandaag bekend dat er waarschijnlijk een flinke recessie zal volgen op de coronacrisis. Ook was er weer een debat in de Tweede Kamer, dat wordt nabesproken in Op1.

Gasten in Op1 - donderdag 26 maart

  • Nederlandse ziekenhuislaboratoria komen vanwege hun afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche in de problemen met coronatests. Daar zijn Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money achtergekomen na gesprekken met het RIVM, verschillende laboratoria en Roche zelf. Voor de tests is er een tekort aan een bepaald vloeistof, die laboratoria makkelijk zelf kunnen maken, maar het precieze recept daarvoor houdt farmaceut Roche geheim.
  • Eenheid en eenduidige communicatie. Als iets gewenst is in crisistijd, dan is het dat. Maar op die twee vlakken gaat het tijdens de coronacrisis nog niet zoals we zouden willen. Hoe kan de regering ervoor zorgen dat verschillende burgemeesters eenduidig handelen in deze crisistijd? Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops heeft het antwoord.
  • Hoe deed Hugo de Jonge het tijdens zijn eerste debat als corona-minister? Dat vertelt politiek verslaggever van NRC Barbara Rijlaarsdam. Zij volgde het debat en doet vanavond uitgebreid verslag bij Op1.
  • De kans dat de coronacrisis Nederland in een recessie gaat trekken is groot. Dat meldt het Centraal Planbureau vandaag. Ook zal het, ondanks alle genomen maatregelen, tot meer werkloosheid leiden. Vanavond bij Op1 praten voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof, voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer en journalist van het Financieel Dagblad Jean Dohmen over wat deze voorspellingen voor Nederland betekenen.
  • De 16-jarige Sheraz is, voor zover bekend, de jongste coronapatiënt die op de Intensive Care terechtkwam. Artsen vreesden voor zijn leven. Tot grote opluchting van de familie ontwaakte hij na 10 dagen aan de kunstmatige beademing te hebben gelegen. Sinds een paar dagen is hij weer thuis. Bij Op1 doet hij via een videoverbinding zijn verhaal.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: coronapatiënt Sheraz, Follow the Money sprak met Roche en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV