Zondag 12 juli in Andere Tijden Sport: gekleurde spelers in Oranje

Zondag 12 juli in Andere Tijden Sport: gekleurde spelers in Oranje
Slot van themadag NPO

Kijktip :

De themadag "Nederland tegen racisme" van de NPO wordt op zondag 12 juli afgesloten door een bijzondere aflevering van Andere Tijden Sport. Deze uitzending staat in het teken van gekleurde spelers in het Nederlands voetbalelftal, van de jaren vijftig tot het heden.

Samenwerken
Deze speciale aflevering vormt de aftrap van een nieuw seizoen van Andere Tijden Sport. De special laat zien dat voetballers weinig oog hebben voor de kleur van een ander in de kleedkamer of op het veld. Het belangrijkste is dat je kan voetballen, want teamgenoten hebben elkaar nodig en zullen moeten samenwerken.

Memphis
Op de tribunes en buiten het stadion valt er echter nog veel terrein te winnen voor de donkere spelers. Humberto Tan, Rocky Tuhuteru en Nadia Bouras vertellen in deze aflevering over hun Surinaamse, Molukse en Marokkaanse Oranjehelden, en wat zij in hun leven hebben betekend. Zo komen er allerlei spelers aan bod, van Humphrey Mijnals tot Memphis Depay.

De special van Andere Tijden Sport over donkere spelers in het Nederlands elftal is op zondag 12 juli om 23.10 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag 12 juli in Andere Tijden Sport: gekleurde spelers in Oranje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV