Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide

Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide

Op zaterdag 11 juli is het precies vijfentwintig jaar geleden dat een beschermde moslimenclave in Srebrenica (Bosnië) ten val kwam. Het leidde tot de dood van ruim 8400 moslimjongens en -mannen. De NOS kijkt deze week terug op de gebeurtenissen in een speciale reeks Srebrenica-journaals.

Alle Srebrenica Journaals

Genocide
De missie van Dutchbat komt ten einde nadat in de dagen rond de val Srebrenica leeg stroomt. De moslims vluchten naar de compound in Potocari of de bossen in richting het noordelijker gelegen Tuzla, wat ook een safe-area is. Met name in de bossen worden ruim 8400 moslimmannen en jongens geëxecuteerd door de Bosnische Serviërs. In de dagen daarna wordt Dutchbat 3 uitgezwaaid door Mladic. Gevolgd door een iets te vrolijk feestje van de Nederlandse soldaten in Zagreb. Of zij precies wisten wat er zich in de heuvels van Bosnië heeft afgespeeld is tot nu toe onduidelijk.

Bekijk de zevende aflevering van de Srebrenica Journaals hieronder. Bekijk ook het eerste Srebrenica Journaal terug.

Bekijk <em>Srebrenica Journaal</em> aflevering 7: De genocide Op zaterdag 11 juli is het precies vijfentwintig jaar geleden dat een beschermde moslimenclave in Srebrenica (Bosnië) ten val kwam. Het leidde tot de dood van ruim 8400 moslimjongens en -mannen. De NOS kijkt deze week terug op de gebeurtenissen in een speciale reeks Srebrenica-journaals. Alle Srebrenica Journaals Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 1: Joegoslavië valt uit elkaar Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 2: Bosnië wordt onafhankelijk Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 3: De VN grijpt in Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 4: Nederland gaat meedoen Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 5: Nederland loopt in de val Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide Bekijk deze video » GenocideDe missie van Dutchbat komt ten einde nadat in de dagen rond de val Srebrenica leeg stroomt. De moslims vluchten naar de compound in Potocari of de bossen in richting het noordelijker gelegen Tuzla, wat ook een safe-area is. Met name in de bossen worden ruim 8400 moslimmannen en jongens geëxecuteerd door de Bosnische Serviërs. In de dagen daarna wordt Dutchbat 3 uitgezwaaid door Mladic. Gevolgd door een iets te vrolijk feestje van de Nederlandse soldaten in Zagreb. Of zij precies wisten wat er zich in de heuvels van Bosnië heeft afgespeeld is tot nu toe onduidelijk. Bekijk de zevende aflevering van de Srebrenica Journaals hieronder. Bekijk ook het eerste Srebrenica Journaal terug.
TV :
Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier