Onderzoek: Zwarte Piet nog altijd favoriet bij meerderheid Nederlanders (video)

Onderzoek: Zwarte Piet nog altijd favoriet bij meerderheid Nederlanders (video)

Ondanks dat het percentage daalt, is meer dan de helft van alle Nederlanders nog altijd een voorstander van de traditionele Zwarte Piet. 55% wil dat de piet in zijn huidige vorm blijft bestaan. 34% vindt dat het uiterlijk moet worden aangepast en 11% heeft geen duidelijke voorkeur.

Steun neemt af
"Het is een groot verschil met de onderzoeken van eerdere jaren", vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker. Hij vervolgt: "Zeven jaar geleden was bijna 90% tegen het veranderen van zwarte piet. Jaar na jaar nam dat af. Dit jaar daalt het aantal van 71 naar 55%, wel nog altijd een meerderheid." Bekijk het fragment van EenVandaag hieronder.

Onderzoek: <em>Zwarte Piet</em> nog altijd favoriet bij meerderheid Nederlanders (video) Ondanks dat het percentage daalt, is meer dan de helft van alle Nederlanders nog altijd een voorstander van de traditionele Zwarte Piet. 55% wil dat de piet in zijn huidige vorm blijft bestaan. 34% vindt dat het uiterlijk moet worden aangepast en 11% heeft geen duidelijke voorkeur. Steun neemt af"Het is een groot verschil met de onderzoeken van eerdere jaren", vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker. Hij vervolgt: "Zeven jaar geleden was bijna 90% tegen het veranderen van zwarte piet. Jaar na jaar nam dat af. Dit jaar daalt het aantal van 71 naar 55%, wel nog altijd een meerderheid." Bekijk het fragment van EenVandaag hieronder. Bekijk ook Video: heftige tweets Akwasi over vermoorden zwarte piet en Sinterklaas Bekijk deze video » Akwasi blikt in Jinek terug op Zwarte Piet-ophef: "Ik word niet gehoord!" Bekijk deze video »
TV :
Onderzoek: Zwarte Piet nog altijd favoriet bij meerderheid Nederlanders (video)


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Onderzoek: Zwarte Piet nog altijd favoriet bij meerderheid Nederlanders (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier