Project Ismail: Drillrap aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Project Ismail: Drillrap aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Project Ismail: Drillrap aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Ismail Ilgün, bekend geworden als 'treitervlogger', onderzoekt in twee afleveringen het fenomeen drillrap in Nederland. Deze en volgende week maandag rond 21:25 uur op NPO 3. TekstenDrillrap wordtgemaakt door gemaskerde rappers met geweldadige teksten.Ismail komt zelf van de straat en spreekt de taal. Daarmee opent hij deuren die voor anderen gesloten blijven om op zoek te gaan naar het verhaal achter het nieuws. SteekpartijAfgelopen zomer overleed een 19-jarige man in Scheveningen na een steekpartij die als een gevolg werd gezien van een uit de hand gelopen ruzie tussen twee drillrapgroepen, uit Amsterdam en uit Rotterdam. HoofdrolspelersIn de nieuwsberichten, die de publieke opinie vormen, wordt de muziekstroming snel gekoppeld aan (messen)geweld op straat onder jongeren, maar is die relatie wel zo direct? Ismail spreekt de hoofdrolspelers van de steekpartij in Scheveningen en praat met experts over sociale media, muziek en criminologie. Bekijk Danny op straat seizoen 2, aflevering 2 over drillrap Bekijk deze video » Talkshow M gemist? Slachtoffer Erdinç Acal heeft nachtmerries na steekpartij Bekijk deze video » Peter R. de Vries over Drillrap: "Aanhang geeft elkaar punten voor geweld" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Ismail Ilgün, bekend geworden als 'treitervlogger', onderzoekt in twee afleveringen het fenomeen drillrap in Nederland. Deze en volgende week maandag rond 21:25 uur op NPO 3.

Teksten
Drillrap wordtgemaakt door gemaskerde rappers met geweldadige teksten.
Ismail komt zelf van de straat en spreekt de taal. Daarmee opent hij deuren die voor anderen gesloten blijven om op zoek te gaan naar het verhaal achter het nieuws.

Steekpartij
Afgelopen zomer overleed een 19-jarige man in Scheveningen na een steekpartij die als een gevolg werd gezien van een uit de hand gelopen ruzie tussen twee drillrapgroepen, uit Amsterdam en uit Rotterdam.

Hoofdrolspelers
In de nieuwsberichten, die de publieke opinie vormen, wordt de muziekstroming snel gekoppeld aan (messen)geweld op straat onder jongeren, maar is die relatie wel zo direct? Ismail spreekt de hoofdrolspelers van de steekpartij in Scheveningen en praat met experts over sociale media, muziek en criminologie.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Project Ismail: Drillrap aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier