Terugkijken: Nationale Herdenking Slavernijverleden (NOS)

Terugkijken: Nationale Herdenking Slavernijverleden (NOS)

Hierboven kijk je de NOS-uitzending terug over de Nationale Herdenking Slavernijverleden, bij het monument in het Oosterpark in Amsterdam. Vandaag, 1 juli, wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname (Keti Koti) en de voormalige Nederlandse Antillen herdacht.

Lees verder onder de video

Terugkijken: <em>Nationale Herdenking Slavernijverleden</em> (NOS) Hierboven kijk je de NOS-uitzending terug over de Nationale Herdenking Slavernijverleden, bij het monument in het Oosterpark in Amsterdam. Vandaag, 1 juli, wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname (Keti Koti) en de voormalige Nederlandse Antillen herdacht. Lees verder onder de video ExcusesBurgemeester Halsema van Amsterdam heeft tijdens de herdenking haar excuses aangeboden voor de betrokkenheid van het stadsbestuur bij het slavernijverleden. In een toespraak maakte ze duidelijk dat het bestuur zijn verantwoordelijkheid wil nemen voor de rol van Amsterdam bij de slavenhandel en slavernij en het daardoor veroorzaakte leed. De toespraak is te zien vanaf 48:24. Zondag met Lubach gemist? Keti Koti moet nationale feestdag worden (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Terugkijken: Nationale Herdenking Slavernijverleden (NOS)

Excuses
Burgemeester Halsema van Amsterdam heeft tijdens de herdenking haar excuses aangeboden voor de betrokkenheid van het stadsbestuur bij het slavernijverleden. In een toespraak maakte ze duidelijk dat het bestuur zijn verantwoordelijkheid wil nemen voor de rol van Amsterdam bij de slavenhandel en slavernij en het daardoor veroorzaakte leed. De toespraak is te zien vanaf 48:24.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Terugkijken: Nationale Herdenking Slavernijverleden (NOS) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV