Merel van Dijk was getuige van moord op Pim Fortuyn: "Ik zag zijn ogen tollen"

Merel van Dijk was getuige van moord op Pim Fortuyn: "Ik zag zijn ogen tollen"

Aanstaande vrijdag, 6 mei 2022, is het precies twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf werd vermoord op het Mediapark in Hilversum. Aan tafel bij Beau vertelt onder anderen Merel van Dijk over die fatale dag. "Ik zag zijn ogen al tollen, en het bloed uit zijn hoofd..."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Beau van maandag 2 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Beau terugkijken bij Gids.tv.

<em>Merel van Dijk</em> was getuige van moord op <em>Pim Fortuyn</em>: &quot;Ik zag zijn ogen tollen&quot; Aanstaande vrijdag, 6 mei 2022, is het precies twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf werd vermoord op het Mediapark in Hilversum. Aan tafel bij Beau vertelt onder anderen Merel van Dijk over die fatale dag. "Ik zag zijn ogen al tollen, en het bloed uit zijn hoofd..." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Beau van maandag 2 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Beau terugkijken bij Gids.tv. 3FMFortuyn was te gast bij 3FM, bij radio-dj Ruud de Wild. Daar waren destijds ook Jeroen Stomphorst en Jeroen Kijk in de Vegte werkzaam. Toen Stomphorst, die het nieuws verzorgde, hoorde dat Fortuyn was neergeschoten is hij meteen naar buiten gerend met een recorder - niet wetende dat de LPF-voorman zou sterven. "Voor mijn gevoel heb ik minutenlang naast hem gestaan, en ik zei tegen Peter [een collega, red.]: 'Hier ligt de nieuwe minister-president!'" Bekijk het fragment uit Beau hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Beau terugkijken bij Gids.tv. Alle fragmenten uit deze uitzending LuckyTV: wanhopige vakantiegangers Schiphol ondergebracht bij gastgezinnen Bekijk deze video » Beau gemist? Mátyás Bittenbinder vertelt enthousiast over agressieve paringsrituelen Bekijk deze video » Beau: oud-beveiliger Schiphol doet boekje open over chantagecultuur en werkdruk Bekijk deze video »
Talkshow :
Merel van Dijk was getuige van moord op Pim Fortuyn: "Ik zag zijn ogen tollen"

3FM
Fortuyn was te gast bij 3FM, bij radio-dj Ruud de Wild. Daar waren destijds ook Jeroen Stomphorst en Jeroen Kijk in de Vegte werkzaam. Toen Stomphorst, die het nieuws verzorgde, hoorde dat Fortuyn was neergeschoten is hij meteen naar buiten gerend met een recorder - niet wetende dat de LPF-voorman zou sterven. "Voor mijn gevoel heb ik minutenlang naast hem gestaan, en ik zei tegen Peter [een collega, red.]: 'Hier ligt de nieuwe minister-president!'"

Bekijk het fragment uit Beau hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Beau terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV