Op1 gemist? Pieter Omtzigt en Laurens Dassen lanceren anti-corruptieplan

Op1 gemist? Pieter Omtzigt en Laurens Dassen lanceren anti-corruptieplan

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 9 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Een nieuwe bestuurscultuur werd beloofd. Maar daar is nog weinig van te zien volgens Pieter Omtzigt en Laurens Dassen. In een initiatiefnota pleiten ze voor strengere regels rond integriteit van bewindspersonen en lobbyisten. Bij Op1 vertellen ze over hun anti-corruptieplan.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? <em>Pieter Omtzigt</em> en <em>Laurens Dassen</em> lanceren anti-corruptieplan Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 9 mei. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Een nieuwe bestuurscultuur werd beloofd. Maar daar is nog weinig van te zien volgens Pieter Omtzigt en Laurens Dassen. In een initiatiefnota pleiten ze voor strengere regels rond integriteit van bewindspersonen en lobbyisten. Bij Op1 vertellen ze over hun anti-corruptieplan. Tekst gaat verder onder de video. InitiatiefnotaVandaag diende het duo een tachtig pagina’s tellende initiatiefnota in met tal van aanbevelingen om belangenverstrengeling, corruptie en oneigenlijke lobby tegen te gaan. "Onze integriteitsregels zijn heel vaag. Bepaalde mensen hebben andere ingangen dan anderen", aldus Pieter Omtzigt. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Pieter Omtzigt en Laurens Dassen lanceren anti-corruptieplan

Initiatiefnota
Vandaag diende het duo een tachtig pagina’s tellende initiatiefnota in met tal van aanbevelingen om belangenverstrengeling, corruptie en oneigenlijke lobby tegen te gaan. "Onze integriteitsregels zijn heel vaag. Bepaalde mensen hebben andere ingangen dan anderen", aldus Pieter Omtzigt.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV