Docu Vastgelegd gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Vastgelegd gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Vastgelegd

Docu Vastgelegd gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tientallen familieleden van Max Wolff (1926) zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog vermoord in de vernietigingskampen van de nazi's. De documentaire Vastgelegd focust zich op Max en zijn dochter Batya, die voor de lens van zijn camera opgroeide. Max fotografeerde om zijn oorlogstrauma's te bedwingen. HouvastIn tegenstelling tot veel familieleden overleeft Max de oorlog en in 1945 koopt hij een fotocamera. Met foto's maakt hij nieuwe herinneringen, wat hem houvast geeft om met zijn grote oorlogstrauma om te kunnen gaan. Batya, de jongste van zijn drie dochters, ziet zichzelf jaren later terug op honderden foto's, maar herinnert zich de vastgelegde situaties niet. BevrijdenBij Batya roepen de foto's een heel ander gevoel op. Het herinnert haar er vooral aan hoe de oorlog altijd in huis aanwezig was. Bij elke cameraklik heeft Max - onbedoeld - zijn trauma's doorgegeven aan de volgende generatie. Kan Batya zich bevrijden van een oorlog die lang voor haar geboorte al afgelopen was? Bekijk ook Victoria Koblenko bij BEAU: "Ik leerde dat de Sovjet-Unie de Tweede Wereldoorlog won" Bekijk deze video » Kunst achter prikkeldraad start maandag op NPO 2: bekijk de eerste beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tientallen familieleden van Max Wolff (1926) zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog vermoord in de vernietigingskampen van de nazi's. De documentaire Vastgelegd focust zich op Max en zijn dochter Batya, die voor de lens van zijn camera opgroeide. Max fotografeerde om zijn oorlogstrauma's te bedwingen.

Houvast
In tegenstelling tot veel familieleden overleeft Max de oorlog en in 1945 koopt hij een fotocamera. Met foto's maakt hij nieuwe herinneringen, wat hem houvast geeft om met zijn grote oorlogstrauma om te kunnen gaan. Batya, de jongste van zijn drie dochters, ziet zichzelf jaren later terug op honderden foto's, maar herinnert zich de vastgelegde situaties niet.

Bevrijden
Bij Batya roepen de foto's een heel ander gevoel op. Het herinnert haar er vooral aan hoe de oorlog altijd in huis aanwezig was. Bij elke cameraklik heeft Max - onbedoeld - zijn trauma's doorgegeven aan de volgende generatie. Kan Batya zich bevrijden van een oorlog die lang voor haar geboorte al afgelopen was?Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV