Nederland is vol gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nederland is vol gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nederland is vol gemist? Bekijk hier de hele uitzending Of het nou gaat om Schiphol, onze vleesindustrie, toerisme of ons vrachtverkeer, Nederland blijft maar doorgroeien. In het nieuwe programma Nederland is vol onderzoekt Jeroen Pauw, samen met journalist Sander Heijne, of ons kleine Nederland op verschillende vlakken niet de grenzen aan groei heeft bereikt. Alle fragmenten uit deze uitzending Bekijk de eerste beelden van nieuw BNN-programma Nederland is Vol Bekijk deze video » GewaarschuwdVijftig jaar geleden werden we voor het eerst gewaarschuwd voor de onmogelijkheid om eindeloos te blijven groeien. Toch is ons verlangen naar groei – ook in politiek beleid – nog springlevend, terwijl we steeds meer tegen grenzen aanlopen. Moeten we onze samenleving radicaal anders vormgeven? En hoe zorgen we ervoor dat de rekening van de groei eerlijk wordt verdeeld? SchipholIn de eerste aflevering onderzoeken we de groei van Schiphol, één van de drie grootste luchthavens van Europa. Op het hoogtepunt vlogen ruim 71 miljoen passagiers via de luchthaven. Schiphol levert ons economische welvaart op, maar zorgt ook voor overlast. In de omgeving kan niet meer worden gebouwd, omwonenden hebben last van geluid en stank en ook de omliggende natuur ondervindt schade van de uitstoot van onder meer stikstof.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Sunday 11 September 2022 om 22:19

Of het nou gaat om Schiphol, onze vleesindustrie, toerisme of ons vrachtverkeer, Nederland blijft maar doorgroeien. In het nieuwe programma Nederland is vol onderzoekt Jeroen Pauw, samen met journalist Sander Heijne, of ons kleine Nederland op verschillende vlakken niet de grenzen aan groei heeft bereikt.

Gewaarschuwd
Vijftig jaar geleden werden we voor het eerst gewaarschuwd voor de onmogelijkheid om eindeloos te blijven groeien. Toch is ons verlangen naar groei – ook in politiek beleid – nog springlevend, terwijl we steeds meer tegen grenzen aanlopen. Moeten we onze samenleving radicaal anders vormgeven? En hoe zorgen we ervoor dat de rekening van de groei eerlijk wordt verdeeld?

Schiphol
In de eerste aflevering onderzoeken we de groei van Schiphol, één van de drie grootste luchthavens van Europa. Op het hoogtepunt vlogen ruim 71 miljoen passagiers via de luchthaven. Schiphol levert ons economische welvaart op, maar zorgt ook voor overlast. In de omgeving kan niet meer worden gebouwd, omwonenden hebben last van geluid en stank en ook de omliggende natuur ondervindt schade van de uitstoot van onder meer stikstof.

Actuele video's

Meer actuele video's