Politica Melody Deldjou Fard in Jinek: "Als ik terugga naar Iran gebeurt er niet veel goeds..."

Politica Melody Deldjou Fard in Jinek: "Als ik terugga naar Iran gebeurt er niet veel goeds..."

Woensdag 5 oktober 2022 om 09:56

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 4 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

Politica <em>Melody Deldjou Fard</em> in Jinek: &quot;Als ik terugga naar <em>Iran</em> gebeurt er niet veel goeds...&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 4 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv. Iran is de afgelopen weken het toneel van grootschalige protesten. Die kwamen op gang nadat een jonge vrouw overleed als gevolg van een hardhandige arrestatie, omdat ze haar hoofddoek niet goed zou dragen. Nu gaan duizenden vrouwen én mannen de straat op om te vechten voor hun vrijheid. GroenLinks-politica Melody Deldjou Fard is afkomstig uit Iran en schreef een kritisch opiniestuk in het NRC - met grote gevolgen. Nu kan ze namelijk niet terugkeren naar haar thuisland, want "dan gebeurt er niet veel goeds". Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Politica Melody Deldjou Fard in Jinek: "Als ik terugga naar Iran gebeurt er niet veel goeds..."

Iran is de afgelopen weken het toneel van grootschalige protesten. Die kwamen op gang nadat een jonge vrouw overleed als gevolg van een hardhandige arrestatie, omdat ze haar hoofddoek niet goed zou dragen. Nu gaan duizenden vrouwen én mannen de straat op om te vechten voor hun vrijheid. GroenLinks-politica Melody Deldjou Fard is afkomstig uit Iran en schreef een kritisch opiniestuk in het NRC - met grote gevolgen. Nu kan ze namelijk niet terugkeren naar haar thuisland, want "dan gebeurt er niet veel goeds".

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's