Video: Honderden mensen op Malieveld demonstreren tegen Iraans regime

Video: Honderden mensen op Malieveld demonstreren tegen Iraans regime

Zaterdag 8 oktober 2022 om 17:30

Meer dan duizend mensen zijn zaterdag op het Malieveld in Den Haag bijeengekomen om vrouwen in Iran te steunen. De initiatiefnemers van de actie, onder wie Farah Karimi en voormalig PvdA-leider Lilianne Ploumen, roepen de Nederlandse regering op zich uit te spreken tegen het Iraanse regime.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Honderden mensen op <em>Malieveld</em> demonstreren tegen <em>Iraans regime</em> Meer dan duizend mensen zijn zaterdag op het Malieveld in Den Haag bijeengekomen om vrouwen in Iran te steunen. De initiatiefnemers van de actie, onder wie Farah Karimi en voormalig PvdA-leider Lilianne Ploumen, roepen de Nederlandse regering op zich uit te spreken tegen het Iraanse regime. Tekst gaat verder onder de video. Strenge sanctiesNa de dood van de 22-jarige student Mahsa Amini vorige maand wordt er in Iran dagelijks gedemonstreerd voor meer vrijheid en gelijke rechten. Amini stierf nadat ze was gearresteerd omdat ze volgens de religieuze politie haar hoofd niet goed had bedekt. De actievoerders vinden dat Nederland onder meer in de Europese Unie en bij de Verenigde Naties moet pleiten voor strenge sancties tegen het Iraanse regime. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Zien: Dilan Yeşilgöz, Fidan Ekiz en Yesim Candan knippen haren af voor Iraanse vrouwen Bekijk deze video » Sigrid Kaag weigert haren te knippen voor vrouwen Iran: "Kies mijn moment" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :

Strenge sancties
Na de dood van de 22-jarige student Mahsa Amini vorige maand wordt er in Iran dagelijks gedemonstreerd voor meer vrijheid en gelijke rechten. Amini stierf nadat ze was gearresteerd omdat ze volgens de religieuze politie haar hoofd niet goed had bedekt. De actievoerders vinden dat Nederland onder meer in de Europese Unie en bij de Verenigde Naties moet pleiten voor strenge sancties tegen het Iraanse regime.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's