Stil Leven, een documentaire over stilgeboorte gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Stil Leven, een documentaire over stilgeboorte gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Stil Leven, een documentaire over stilgeboorte gemist? Bekijk hier de hele uitzending Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan twee miljoen baby's stil geboren. Dat betekent dat meer dan vijfduizend vrouwen en gezinnen dagelijks te maken krijgen met deze heftige gebeurtenis. In de documentaire Stil Leven volgen we programmamaker Rowan Blijd die in 2019 haar eerste zoon Amari verloor na een zwangerschap van 38 weken. VideobeeldenWe worden meegenomen in haar wereld door middel van home videobeelden die ze voor, tijdens en na de bevalling schoot. Daarnaast spreekt Rowan verschillende mensen die er voor haar zijn geweest in deze intense periode. Zo spreekt ze onder andere haar ouders, arts en de uitvaartleidster die het afscheid van Amari faciliteerde. ImpactWat voor impact heeft de oorverdovende stilte op het leven van een jonge moeder? Rowan vertelt: "Op een bepaald moment begon ik me zorgen te maken, want ik krijg iets meer echo’s dan de gemiddelde zwangere. Na een kort gesprek in het ziekenhuis – ik was toen 37 weken zwanger - vraag ik de gynaecoloog of hij voor de zekerheid een echo wil maken. Ik voel namelijk weinig leven - oftewel beweging - in mijn buik." Bekijk ook Max Verstappen de dupe van nepnieuws: "Kelly is niet zwanger" (Shownieuws) Bekijk deze video » Zwangere Sharona: 'Ik rook nog steeds 10-15 sigaretten per dag (Vier Handen Op Eén Buik) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Woensdag 12 oktober 2022 om 11:15

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan twee miljoen baby's stil geboren. Dat betekent dat meer dan vijfduizend vrouwen en gezinnen dagelijks te maken krijgen met deze heftige gebeurtenis. In de documentaire Stil Leven volgen we programmamaker Rowan Blijd die in 2019 haar eerste zoon Amari verloor na een zwangerschap van 38 weken.

Videobeelden
We worden meegenomen in haar wereld door middel van home videobeelden die ze voor, tijdens en na de bevalling schoot. Daarnaast spreekt Rowan verschillende mensen die er voor haar zijn geweest in deze intense periode. Zo spreekt ze onder andere haar ouders, arts en de uitvaartleidster die het afscheid van Amari faciliteerde.

Impact
Wat voor impact heeft de oorverdovende stilte op het leven van een jonge moeder? Rowan vertelt: "Op een bepaald moment begon ik me zorgen te maken, want ik krijg iets meer echo’s dan de gemiddelde zwangere. Na een kort gesprek in het ziekenhuis – ik was toen 37 weken zwanger - vraag ik de gynaecoloog of hij voor de zekerheid een echo wil maken. Ik voel namelijk weinig leven - oftewel beweging - in mijn buik."

Actuele video's

Meer actuele video's