NOS Watersnoodjournaal gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Watersnoodjournaal gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Watersnoodjournaal gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na het grote succes van de NTR-documentaire Het water komt duikt ook de NOS bovenop het "jubileum" van de Watersnoodramp, die woensdag exact zeventig jaar geleden plaatsvond. Herman van der Zandt presenteert deze week vijf dagen lang het Watersnoodjournaal. Zeventig jaar terugIn een reeks van vijf korte journaals, vlak na het NOS Journaal van 20.00 uur, wordt de kijker meegenomen naar de gebeurtenissen van zeventig jaar terug. Wist men dat de staat van de dijken te wensen overliet? Wat gebeurde er in de dagen voorafgaand aan die fatale stormnacht? Bijzondere verhalenPresentator Herman van der Zandt wordt bij het vertellen van de bijzondere verhalen terzijde gestaan door NOS-weervrouw Willemijn Hoebert, verslaggever Martijn Bink en Aimée Slangen, klimatoloog bij het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee). Bekijk ook Jinek: moeder Peter Slager (Bløf) maakte de watersnoodramp in 1953 mee Bekijk deze video » Vrijdag in Het water komt: 'Dit vergeet ik nooit meer' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Na het grote succes van de NTR-documentaire Het water komt duikt ook de NOS bovenop het "jubileum" van de Watersnoodramp, die woensdag exact zeventig jaar geleden plaatsvond. Herman van der Zandt presenteert deze week vijf dagen lang het Watersnoodjournaal.

Zeventig jaar terug
In een reeks van vijf korte journaals, vlak na het NOS Journaal van 20.00 uur, wordt de kijker meegenomen naar de gebeurtenissen van zeventig jaar terug. Wist men dat de staat van de dijken te wensen overliet? Wat gebeurde er in de dagen voorafgaand aan die fatale stormnacht?

Bijzondere verhalen
Presentator Herman van der Zandt wordt bij het vertellen van de bijzondere verhalen terzijde gestaan door NOS-weervrouw Willemijn Hoebert, verslaggever Martijn Bink en Aimée Slangen, klimatoloog bij het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee).

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV