Thomas Erdbrink (Onze man bij de Taliban): 'Schokkend wat bommenmaker zegt'

Thomas Erdbrink (Onze man bij de Taliban): 'Schokkend wat bommenmaker zegt'

Thomas Erdbrink maakt momenteel indruk met zijn vierdelige documentaireserie Onze man bij de Taliban, waarvoor hij naar Afghanistan reisde. Hoe legt hij contact met de lokale bevolking? 'De Taliban hebben wel wapens maar ze hebben nog niet, zoals bijvoorbeeld in Iran of Noord-Korea, de mogelijkheid om echt in de hoofden van mensen te gaan zitten, dus mensen willen nog wel vertellen en spreken. Daarnaast spreek ik de taal', vertelt hij bij Koffietijd.

'Schokkend'
In het door bruut geweld geplaagde land sprak Erdbrink ook met een bommenmaker, die het prachtig vond om Amerikaanse tanks de lucht in te zien vliegen. Hoe kijkt hij daarop terug? 'Het is schokkend natuurlijk want je ziet iemand die zegt.. ik vind het leuk dat mensen de lucht in gingen. Maar eerder vertelde hij ook hoe mensen in zijn dorp de lucht in werden geblazen door Amerikaanse drones.'

Bekijk het fragment van Koffietijd, met daarin ook beelden van Onze man bij de Taliban, hieronder

Thomas Erdbrink (<em>Onze man bij de Taliban</em>): 'Schokkend wat bommenmaker zegt' Thomas Erdbrink maakt momenteel indruk met zijn vierdelige documentaireserie Onze man bij de Taliban, waarvoor hij naar Afghanistan reisde. Hoe legt hij contact met de lokale bevolking? 'De Taliban hebben wel wapens maar ze hebben nog niet, zoals bijvoorbeeld in Iran of Noord-Korea, de mogelijkheid om echt in de hoofden van mensen te gaan zitten, dus mensen willen nog wel vertellen en spreken. Daarnaast spreek ik de taal', vertelt hij bij Koffietijd. 'Schokkend'In het door bruut geweld geplaagde land sprak Erdbrink ook met een bommenmaker, die het prachtig vond om Amerikaanse tanks de lucht in te zien vliegen. Hoe kijkt hij daarop terug? 'Het is schokkend natuurlijk want je ziet iemand die zegt.. ik vind het leuk dat mensen de lucht in gingen. Maar eerder vertelde hij ook hoe mensen in zijn dorp de lucht in werden geblazen door Amerikaanse drones.' Bekijk het fragment van Koffietijd, met daarin ook beelden van Onze man bij de Taliban, hieronder Onze man bij de Taliban is iedere zondag rond 20:20 uur te zien op NPO2. Je kunt iedere aflevering van Onze man bij de Taliban terugkijken via Gids.tv. Bekijk ook Estelle Cruijff: 'Door droomsap word ik 2 dagen later wakker, ik ga knock-out' (Shownieuws) Bekijk deze video » ZIEN: zweverig gesprek over 'je hogere zelf' gaat viral (video) Bekijk deze video »
TV :
Thomas Erdbrink (Onze man bij de Taliban): 'Schokkend wat bommenmaker zegt'

Onze man bij de Taliban is iedere zondag rond 20:20 uur te zien op NPO2. Je kunt iedere aflevering van Onze man bij de Taliban terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV