Docu Prins Bernhard: ‘Hij zwaaide expres met linkerhand vanwege naziverleden’

Docu Prins Bernhard: ‘Hij zwaaide expres met linkerhand vanwege naziverleden’

Vrijdag 24 februari 2023 om 14:59

In de docuserie Prins Bernhard wordt het hele verhaal verteld over het leven van prins Bernhard, onder meer over zijn naziverleden. Zo was hij lid van de NSDAP van Adolf Hitler, maar dit is destijds niet ontdekt. Volgens deskundigen zwaaide de prins in 1936 na de bekendmaking van de verloving met Juliana expres met zijn linkerhand. Want als hij zijn rechterarm iets te ver zou strekken zou dat in verband worden gebracht met de Hitlergroet.

Bekijk de beelden van Prins Bernhard hieronder. De driedelige documentaireserie Prins Bernhard is vanaf vrijdag 24 februari te streamen bij Videoland.

Docu <em>Prins Bernhard</em>: ‘Hij zwaaide expres met linkerhand vanwege naziverleden’ In de docuserie Prins Bernhard wordt het hele verhaal verteld over het leven van prins Bernhard, onder meer over zijn naziverleden. Zo was hij lid van de NSDAP van Adolf Hitler, maar dit is destijds niet ontdekt. Volgens deskundigen zwaaide de prins in 1936 na de bekendmaking van de verloving met Juliana expres met zijn linkerhand. Want als hij zijn rechterarm iets te ver zou strekken zou dat in verband worden gebracht met de Hitlergroet. Bekijk de beelden van Prins Bernhard hieronder. De driedelige documentaireserie Prins Bernhard is vanaf vrijdag 24 februari te streamen bij Videoland. Spraakmakende docu Prins Bernhard vanaf 24 februari bij Videoland: bekijk de trailer Bekijk deze video » Mildred Zijlstra: 'Prins Bernhard is ook mijn vader' (Op1) Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's