Zien: Zelensky houdt speech in het World Forum op Dodenherdenking

Zien: Zelensky houdt speech in het World Forum op Dodenherdenking

Donderdag 4 mei 2023 om 18:04

De Oekraïense president Zelensky is in Nederland op een controversiële dag, Dodenherdenking. In Nederland bezoekt hij premier Mark Rutte en de koning, maar houdt hij ook meerdere speeches in onder meer de Eerste en Tweede Kamer en het World Forum in Den Haag.

Berecht
'Poetin zal in Den Haag worden berecht.' Met deze woorden opent de Oekraïense president Zelensky zijn speech in het World Forum. Zelensky benadrukt meerdere keren in zijn speech dat President Poetin van Rusland verantwoordelijk gehouden moet worden voor zijn daden in 'de hoofdstad van het internationaal recht'. "Wij willen heel graag die andere Vladimir (Poetin) hier in Den Haag zien. En dat gaat gebeuren als we winnen. En we zullen winnen." De toespraak Zelensky had de titel 'Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne'. De president werd met een staande ovatie verwelkomd.

Hoekstra
Zelensky werd aangekondigd door, de minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra. Die benadrukte nogmaals dat Nederland Oekraïne zal blijven steunen. Zelensky ging vandaag ook langs bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het ICC steunt Oekraïne in de oorlog door onderzoek te doen naar mogelijke oorlogsmisdaden, Nederland steunt dit onderzoek met onder meer geld en mankracht.

Dodenherdenking
Het bezoek van de Oekraïense president valt samen met Dodenherdenking, of dat toeval is moet nog blijken. De meningen of dit respectloos is of juist een goed symbool zijn erg verdeeld. Caroline van der Plas verdedigde haar standpunt op Twitter. Zelensky vroeg tijdens zijn speech om ook de gevallen Oekraïners te herdenken vanavond. Of Zelensky ook op De Dam vanavond aanwezig is, is nog niet bekendgemaakt.

Op 4 mei is de nationale Dodenherdenking. Kijk hier LIVE naar Dodenherdenking 2023 op Dam in Amsterdam via Gids.tv

Bekijk de highlights van de speech van president Zelensky hieronder. Meer nieuws? Bekijk dan hier alles van Hart van Nederland.

Zien: <em>Zelensky</em> houdt speech in het World Forum op Dodenherdenking De Oekraïense president Zelensky is in Nederland op een controversiële dag, Dodenherdenking. In Nederland bezoekt hij premier Mark Rutte en de koning, maar houdt hij ook meerdere speeches in onder meer de Eerste en Tweede Kamer en het World Forum in Den Haag. Berecht'Poetin zal in Den Haag worden berecht.' Met deze woorden opent de Oekraïense president Zelensky zijn speech in het World Forum. Zelensky benadrukt meerdere keren in zijn speech dat President Poetin van Rusland verantwoordelijk gehouden moet worden voor zijn daden in 'de hoofdstad van het internationaal recht'. "Wij willen heel graag die andere Vladimir (Poetin) hier in Den Haag zien. En dat gaat gebeuren als we winnen. En we zullen winnen." De toespraak Zelensky had de titel 'Geen vrede zonder gerechtigheid voor Oekraïne'. De president werd met een staande ovatie verwelkomd. HoekstraZelensky werd aangekondigd door, de minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra. Die benadrukte nogmaals dat Nederland Oekraïne zal blijven steunen. Zelensky ging vandaag ook langs bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Het ICC steunt Oekraïne in de oorlog door onderzoek te doen naar mogelijke oorlogsmisdaden, Nederland steunt dit onderzoek met onder meer geld en mankracht. DodenherdenkingHet bezoek van de Oekraïense president valt samen met Dodenherdenking, of dat toeval is moet nog blijken. De meningen of dit respectloos is of juist een goed symbool zijn erg verdeeld. Caroline van der Plas verdedigde haar standpunt op Twitter. Zelensky vroeg tijdens zijn speech om ook de gevallen Oekraïners te herdenken vanavond. Of Zelensky ook op De Dam vanavond aanwezig is, is nog niet bekendgemaakt. Op 4 mei is de nationale Dodenherdenking. Kijk hier LIVE naar Dodenherdenking 2023 op Dam in Amsterdam via Gids.tv Bekijk de highlights van de speech van president Zelensky hieronder. Meer nieuws? Bekijk dan hier alles van Hart van Nederland. Bekijk ook Rob de Wijk pessimistisch over oorlog in Oekraïne: "Russen zijn zich snel aan het herpakken" (Op1) Bekijk deze video » De Avondshow met Arjen Lubach: Zelensky is jarig en hij vraagt tanks! (video) Bekijk deze video » Caroline van der Plas vindt bezoek president Zelensky aan Nederland misplaatst (Hart van Nederland) Bekijk deze video »
Nieuws :

Actuele video's

Meer actuele video's