Energiecrisis nog niet voorbij: 'Jetten moet nú naar Noorwegen en Qatar om gas te kopen'

Energiecrisis nog niet voorbij: 'Jetten moet nú naar Noorwegen en Qatar om gas te kopen'

<em>Energiecrisis</em> nog niet voorbij: '<em>Jetten</em> moet nú naar <em>Noorwegen</em> en <em>Qatar</em> om gas te kopen' VVD'er Silvio Erkens doet een oproep aan minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) om snel lange gascontracten te sluiten met landen als Qatar en Noorwegen. Erkens waarschuwt dat het uitblijven van dergelijke contracten een groot risico met zich meebrengt voor de komende twee winters, aangezien de energiecrisis nog niet voorbij is. Deze oproep deed hij tijdens het radioprogramma Sven op 1, waar hij optreedt als klimaatwoordvoerder. Tekst gaat verder onder de video. Stillegging gasvelden NoorwegenDe reactie van Erkens komt voort uit berichtgeving dat de gaslevering uit Noorwegen in de nabije toekomst zal verminderen vanwege de stillegging van drie gasvelden. Hij benadrukt dat dit een aanzienlijk probleem zal worden, omdat dit de komende weken kan leiden tot stijgende gasprijzen. Het belang van het snel sluiten van lange gascontracten met landen als Qatar en Noorwegen wordt daarmee des te urgenter. Bekijk de video van Sven op 1 op NPO Radio 1 hierboven. Bekijk ook Even tot Hier gemist? De energiecrisis en Jetten in één minuut Bekijk deze video » Premier Rutte bij Jinek over hulp energiecrisis: ‘We zijn het rijkste land ter wereld’ Bekijk deze video »
Politiek :
Energiecrisis nog niet voorbij: 'Jetten moet nú naar Noorwegen en Qatar om gas te kopen'
Dinsdag 20 juni 2023 om 14:09

VVD'er Silvio Erkens doet een oproep aan minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) om snel lange gascontracten te sluiten met landen als Qatar en Noorwegen. Erkens waarschuwt dat het uitblijven van dergelijke contracten een groot risico met zich meebrengt voor de komende twee winters, aangezien de energiecrisis nog niet voorbij is. Deze oproep deed hij tijdens het radioprogramma Sven op 1, waar hij optreedt als klimaatwoordvoerder.

Tekst gaat verder onder de video.

Stillegging gasvelden Noorwegen
De reactie van Erkens komt voort uit berichtgeving dat de gaslevering uit Noorwegen in de nabije toekomst zal verminderen vanwege de stillegging van drie gasvelden. Hij benadrukt dat dit een aanzienlijk probleem zal worden, omdat dit de komende weken kan leiden tot stijgende gasprijzen. Het belang van het snel sluiten van lange gascontracten met landen als Qatar en Noorwegen wordt daarmee des te urgenter.

Bekijk de video van Sven op 1 op NPO Radio 1 hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's