Dennis Wiersma gestopt als minister van onderwijs na klachten wangedrag! (video)

Dennis Wiersma gestopt als minister van onderwijs na klachten wangedrag! (video)

<em>Dennis Wiersma</em> gestopt als minister van onderwijs na klachten wangedrag! (video) Bekijk hierboven: Marcel reageert op ziek thuiszittende minister Wiersma: 'Arme buren!' Het is over voor onderwijsminister Dennis Wiersma. Nadat woensdag een nieuw schandaal uitbrak, heeft de (voormalig) minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs besloten om zijn ministerspost op te zeggen. VerklaringWiersma noemt zijn keuze in een verklaring op Twitter ‘geen makkelijk besluit’, maar het was ‘niet meer te vermijden’. Over zijn gedrag zegt hij: "Laat ik helder zijn: ik ben soms te scherp geweest aan tafel.'' Het onderwijs vraagt volgens hem om een ‘daadkrachtige bestuurder’ die het ‘onderwijs op nummer één’ zet. "Daarvoor moet je soms door muren heen breken en stevig op de deur van heilige huisjes durven kloppen." Dat vraagt om een ‘stevige koers’, schrijft Wiersma. Dat maakte hem niet overal populair, maar was volgens hem noodzakelijk. "Maar in de huidige omstandigheden voel ik mij niet vrij genoeg om die stevige inhoudelijke koers te blijven volgen. En dat verdient het onderwijs niet. Daarom wil ik die ruimte overlaten aan een opvolger." Met pijn in m’n hart, stop ik als Minister voor Onderwijs. Ik wil alle lieve mensen die ik ontmoet heb de afgelopen tijd heel erg bedanken. De reden waarom, lees je hieronder ?? pic.twitter.com/BayYPq3qcz— Dennis Wiersma (@DennisWiersma) June 22, 2023 GedragDe Telegraaf meldde in april dat Wiersma in zijn begintijd als minister te fel reageerde op zijn ambtenaren. Wiersma erkende dat en zei dat dit ‘uit ambitie en gedrevenheid’ gebeurde. Na dit voorval zou hij zijn gedrag gaan verbeteren en leren van zijn fouten. Dat lijkt hem niet te zijn gelukt, aangezien woensdag weer nieuwe klachten naar buiten kwamen over de minister. Reactie RuttePremier Mark Rutte vindt het ‘spijtig’ dat Wiersma heeft besloten terug te treden als minister. Hij prijst hem op Twitter om zijn energie en goede plannen. De VVD zag Wiersma als politiek talent. Ik vind het enorm spijtig dat @DennisWiersma met al zijn energie en goede plannen heeft besloten terug te treden als minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Dat besluit kan ik alleen maar respecteren. We verliezen als kabinet iemand die zich met hart en ziel voor het…— Mark Rutte (@MinPres) June 22, 2023 Bekijk hieronder het fragment van NOS Jeugdjournaal. Meer nieuws? Kijk hier alles terug van NOS Jeugdjournaal. Bekijk ook 'Razende' Dennis Wiersma reageert op aantijgingen grensoverschrijdend gedrag (video) Bekijk deze video » Mark Rutte over gedrag Dennis Wiersma: 'Ongelooflijk pijnlijk' (video) Bekijk deze video » Dennis Wiersma reageert: 'Ik moet het goede voorbeeld geven' (video) Bekijk deze video » Vandaag Inside: Johan over agressie op de werkplek Bekijk deze video » René vergelijkt Gordon met Matthijs van Nieuwkerk en heeft opmerkelijk advies (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Marcel & Gijs: ‘Zou minister Dennis Wiersma zijn gaan schoppen of zo?’ Bekijk deze video »
Nieuws :
Dennis Wiersma gestopt als minister van onderwijs na klachten wangedrag! (video)
Donderdag 22 juni 2023 om 19:26

Bekijk hierboven: Marcel reageert op ziek thuiszittende minister Wiersma: 'Arme buren!'

Het is over voor onderwijsminister Dennis Wiersma. Nadat woensdag een nieuw schandaal uitbrak, heeft de (voormalig) minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs besloten om zijn ministerspost op te zeggen.

Verklaring
Wiersma noemt zijn keuze in een verklaring op Twitter ‘geen makkelijk besluit’, maar het was ‘niet meer te vermijden’. Over zijn gedrag zegt hij: "Laat ik helder zijn: ik ben soms te scherp geweest aan tafel.'' Het onderwijs vraagt volgens hem om een ‘daadkrachtige bestuurder’ die het ‘onderwijs op nummer één’ zet. "Daarvoor moet je soms door muren heen breken en stevig op de deur van heilige huisjes durven kloppen." Dat vraagt om een ‘stevige koers’, schrijft Wiersma. Dat maakte hem niet overal populair, maar was volgens hem noodzakelijk. "Maar in de huidige omstandigheden voel ik mij niet vrij genoeg om die stevige inhoudelijke koers te blijven volgen. En dat verdient het onderwijs niet. Daarom wil ik die ruimte overlaten aan een opvolger."

Gedrag
De Telegraaf meldde in april dat Wiersma in zijn begintijd als minister te fel reageerde op zijn ambtenaren. Wiersma erkende dat en zei dat dit ‘uit ambitie en gedrevenheid’ gebeurde. Na dit voorval zou hij zijn gedrag gaan verbeteren en leren van zijn fouten. Dat lijkt hem niet te zijn gelukt, aangezien woensdag weer nieuwe klachten naar buiten kwamen over de minister.

Reactie Rutte
Premier Mark Rutte vindt het ‘spijtig’ dat Wiersma heeft besloten terug te treden als minister. Hij prijst hem op Twitter om zijn energie en goede plannen. De VVD zag Wiersma als politiek talent.

Bekijk hieronder het fragment van NOS Jeugdjournaal. Meer nieuws? Kijk hier alles terug van NOS Jeugdjournaal.

Actuele video's

Meer actuele video's