Historisch besluit: gaswinning Groningen stopt definitief per 1 oktober

Historisch besluit: gaswinning Groningen stopt definitief per 1 oktober

Vrijdag 23 juni 2023 om 16:46

Vanaf 1 oktober van dit jaar zal er geen gas meer worden gewonnen in Groningen. Het kabinet heeft op vrijdag besloten dat ook de laatste vijf productielocaties zullen sluiten. Na zestig jaar komt er daarmee een einde aan de gaswinning uit het Groningenveld.

Tekst gaat verder onder de video.

Historisch besluit: <em>gaswinning Groningen</em> stopt definitief per <em>1 oktober</em> Vanaf 1 oktober van dit jaar zal er geen gas meer worden gewonnen in Groningen. Het kabinet heeft op vrijdag besloten dat ook de laatste vijf productielocaties zullen sluiten. Na zestig jaar komt er daarmee een einde aan de gaswinning uit het Groningenveld. Tekst gaat verder onder de video. 1963Met het beëindigen van de gaswinning komt er een einde aan een tijdperk dat sinds 1963 Nederland grote welvaart heeft gebracht. Echter, gedurende de laatste vijftien jaar heeft het ook een hoge tol geëist van de inwoners van Groningen en Noord-Drenthe. Aardbevingen als gevolg van de gaswinning hebben geleid tot schade aan woningen, en elke nieuwe aardbeving veroorzaakte en veroorzaakt nog steeds onrust en angst onder de Groningers. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Caroline van der Plas: 'BBB stemt constant tegen hervatting gaswinning in Groningen' (Vandaag Inside) Bekijk deze video » Video: Mark Rutte biedt excuses aan over reactie op rapport Groningen Bekijk deze video »
Nieuws :

1963
Met het beëindigen van de gaswinning komt er een einde aan een tijdperk dat sinds 1963 Nederland grote welvaart heeft gebracht. Echter, gedurende de laatste vijftien jaar heeft het ook een hoge tol geëist van de inwoners van Groningen en Noord-Drenthe. Aardbevingen als gevolg van de gaswinning hebben geleid tot schade aan woningen, en elke nieuwe aardbeving veroorzaakte en veroorzaakt nog steeds onrust en angst onder de Groningers.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's