Video: Kabinet Rutte IV is gevallen

Video: Kabinet Rutte IV is gevallen

Vrijdag 7 juli 2023 om 20:17

UPDATE: Kijk ook LIVE naar de persconferentie met premier Rutte.

Video: <em>Kabinet Rutte IV</em> is gevallen UPDATE: Kijk ook LIVE naar de persconferentie met premier Rutte. Het is het kabinet niet gelukt om tot overeenstemming te komen over maatregelen om de asielinstroom te beperken. Daarmee komt er een einde kabinet-Rutte IV. Bekijk hierboven hoe de situatie was tot en met donderdagavond. Hoe nu verder?Het kabinet overlegt momenteel nog over de gevolgen van deze kabinetsbeslissing. In theorie is het mogelijk dat het zittende kabinet doorgaat met een deel van de regerende partijen. Erg waarschijnlijk is dit echter niet. Nieuwe verkiezingen in het najaar lijkt de meest waarschijnlijke optie. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Video: galerijflat in Delft opgeschrikt door vroege ochtendexplosie Bekijk deze video » Zien: burgemeester van Nijmegen maakt lied voor Vierdaagse (video) Bekijk deze video » Schietincidenten schokken Winschoten: politie opent klopjacht op daders Bekijk deze video » Hart van Nederland: emotionele onthulling monument voor motoragent Arno de Korte (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: Kabinet Rutte IV is gevallen

Het is het kabinet niet gelukt om tot overeenstemming te komen over maatregelen om de asielinstroom te beperken. Daarmee komt er een einde kabinet-Rutte IV. Bekijk hierboven hoe de situatie was tot en met donderdagavond.

Hoe nu verder?
Het kabinet overlegt momenteel nog over de gevolgen van deze kabinetsbeslissing. In theorie is het mogelijk dat het zittende kabinet doorgaat met een deel van de regerende partijen. Erg waarschijnlijk is dit echter niet. Nieuwe verkiezingen in het najaar lijkt de meest waarschijnlijke optie.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's