Koning Willem-Alexander reageert op nazi-verleden prins Bernhard: ‘Grote impact’

Koning Willem-Alexander reageert op nazi-verleden prins Bernhard: ‘Grote impact’

Donderdag 5 oktober 2023 om 16:01

Johan in Vandaag Inside over prins Bernhard: "Ik vond het wel een boef"

Er gingen al jaren geruchten, maar nu is er bewijs dat prins Bernhard lid was van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Zijn kleinzoon, koning Willem-Alexander, heeft donderdag gereageerd op dit schokkende nieuws over Bernhard, die in 2004 is overleden.

Lees verder onder de video.

Koning Willem-Alexander reageert op <em>nazi-verleden</em> prins Bernhard: ‘Grote impact’ Johan in Vandaag Inside over prins Bernhard: "Ik vond het wel een boef" Er gingen al jaren geruchten, maar nu is er bewijs dat prins Bernhard lid was van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Zijn kleinzoon, koning Willem-Alexander, heeft donderdag gereageerd op dit schokkende nieuws over Bernhard, die in 2004 is overleden. Lees verder onder de video. Archief en kaart openbaar“Ik kan me heel goed voorstellen dat het nieuws grote impact heeft. En dat het veel emoties oproept, met name bij de Joodse gemeenschap”, aldus de koning, die verder niet loslaat hoelang hij hier al van op de hoogte was. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we het verleden onder ogen moeten zien. Ook de minder mooie gedeeltes van het verleden.” Koning Willem-Alexander heeft besloten het hele archief inclusief de NSDAP-kaart beschikbaar te stellen. Bekijk de video van RTL Boulevard hieronder. Heb je RTL Boulevard gemist? Je kunt de hele uitzendingen en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv. Zien: koning Willem-Alexander bezoekt bloemenzee in Rotterdam Bekijk deze video » Video: originele NSDAP-lidmaatschapskaart Prins Bernhard gevonden in archief Bekijk deze video »
Royals :
Koning Willem-Alexander reageert op nazi-verleden prins Bernhard: ‘Grote impact’

Archief en kaart openbaar
“Ik kan me heel goed voorstellen dat het nieuws grote impact heeft. En dat het veel emoties oproept, met name bij de Joodse gemeenschap”, aldus de koning, die verder niet loslaat hoelang hij hier al van op de hoogte was. “Maar ik ben ervan overtuigd dat we het verleden onder ogen moeten zien. Ook de minder mooie gedeeltes van het verleden.” Koning Willem-Alexander heeft besloten het hele archief inclusief de NSDAP-kaart beschikbaar te stellen.

Bekijk de video van RTL Boulevard hieronder. Heb je RTL Boulevard gemist? Je kunt de hele uitzendingen en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's