Heftige beelden: Houthi-rebellen vallen schepen aan in de Rode Zee

Heftige beelden: Houthi-rebellen vallen schepen aan in de Rode Zee

Woensdag 20 december 2023 om 18:26

De afgelopen weken hebben Houthi-rebellen meerdere schepen in de Rode Zee aangevallen. Wat de motieven van de Houthi's zijn, waarom ze dit doen en wat de mogelijke gevolgen zijn, wordt uitgelegd in deze video van RTL Nieuws.

Tekst gaat verder onder de video.

Heftige beelden: <em>Houthi-rebellen</em> vallen schepen aan in de <em>Rode Zee</em> De afgelopen weken hebben Houthi-rebellen meerdere schepen in de Rode Zee aangevallen. Wat de motieven van de Houthi's zijn, waarom ze dit doen en wat de mogelijke gevolgen zijn, wordt uitgelegd in deze video van RTL Nieuws. Tekst gaat verder onder de video. Houthi-rebellenVanuit Jemen vallen Houthi-rebellen, gesteund door Iran, steeds vaker grote tankers en containerschepen aan die door de Rode Zee varen. Hun focus ligt voornamelijk op Israëlische schepen en schepen van bondgenoten van Israël. Deze rebellen ondersteunen de extremistische groep Hamas in de oorlog tegen Israël en bestoken de schepen met raketten. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Oekraïens leger grijpt in: drones bedreigen Nederlandse boer Kees Huizinga Bekijk deze video » Staatssecretaris Eric van der Burg reageert op motie Yeşilgöz: 'Heel erg lastig' (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Heftige beelden: Houthi-rebellen vallen schepen aan in de Rode Zee

Houthi-rebellen
Vanuit Jemen vallen Houthi-rebellen, gesteund door Iran, steeds vaker grote tankers en containerschepen aan die door de Rode Zee varen. Hun focus ligt voornamelijk op Israëlische schepen en schepen van bondgenoten van Israël. Deze rebellen ondersteunen de extremistische groep Hamas in de oorlog tegen Israël en bestoken de schepen met raketten.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's