Bloedstollende thriller Shooter dinsdag 8 september te zien op Veronica

Bloedstollende thriller Shooter dinsdag 8 september te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Sinds hij als acteur doorbrak met Boogie Nights (1997) heeft Mark Wahlberg zich voornamelijk toegelegd op adrenaline verhogende actiefilms en zenuwslopende thrillers. De uitstekende film Shooter valt in die laatste categorie. Deze thriller is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Shooter streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Voormalig sluipschutter Bob Lee Swagger leeft een eenzaam en teruggetrokken bestaan sinds een mislukte operatie in Ethiopië. Op een dag krijgt hij bezoek van kolonel Isaac Johnson, die hem vraagt een moordaanslag op de Amerikaanse president te plannen. De veiligheidsdienst heeft opgevangen dat plannen zijn om de president om het leven te brengen en wil via Swagger achterhalen hoe een expert hierbij te werk zou gaan. Ondanks de tips van Swagger en de veiligheidsmaatregelen wordt er toch een dodelijk schot afgevuurd. Swagger wordt door de FBI aangewezen als dader. Hij is erin geluisd door Johnson, maar hij is niet van plan zich zomaar over te geven...

Puntje van je stoel
Ondanks het tamelijk bizarre uitgangspunt dat deze film heeft, zorgt Shooter ervoor dat je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit. Een spannend script en een flinke hoeveelheid actie kun je dan ook wel aan regisseur Antoine Fuqua overlaten; hij is ook verantwoordelijk voor moderne klassiekers als Training Day (2001), The Equalizer (2014) en Southpaw (2015). In de hoofdrol doet Wahlberg wat hij moet doen: een verbitterde oorlogsveteraan met een keiharde kant spelen. Hij mag dan een beperkte acteur zijn, in deze film weet hij zich prima te redden. Een lekker spannende filmtip, dus.

Shooter (2007) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 8 september om 22.15 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV