Recensie: Enola Holmes zet wereldberoemde speurneus op de tweede plaats

Recensie: Enola Holmes zet wereldberoemde speurneus op de tweede plaats
Met Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin en Helena Bonham Carter

Film :

Sinds 23 september staat de film Enola Holmes op Netflix. We kennen de jonge actrice Millie Bobby Brown natuurlijk uit de uitstekende Netflix-serie Stranger Things. Nu een keer geen buitenaardse wezens voor Brown, maar slim speurwerk - met de wereldberoemde detective Sherlock Holmes als haar broer. Lees hier de filmrecensie van Enola Holmes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waar is moeder Eudoria?
Het verhaal gaat over Enola Holmes, de jongere zus van Sherlock en Mycroft, die in de negentiende eeuw door haar excentrieke moeder Eudoria wordt opgevoed. Wanneer haar moeder op haar zestiende verjaardag spoorloos verdwijnt, vindt Enola verborgen aanwijzingen die haar moeder heeft achtergelaten. Om haar zoektocht te vergemakkelijken, geeft Enola zich uit voor een man en trekt ze naar het Victoriaanse Londen.

Henry Cavill, Millie Bobby Brown en Sam Claflin in de film 'Enola Holmes'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Er zijn tientallen films en series van 's werelds bekendste detective Sherlock Holmes gemaakt. Het verhaal van zijn zusje Enola kenden we nog niet, want ze werd pas in 2006 geïntroduceerd in de boeken. De film is een leuke, frisse start van dit personage, die de kijker recht in de camera aanspreekt, wat niet ieders cup of tea zal zijn. De talentvolle actrice Millie Bobby Brown komt er mee weg: zij brengt Enola op energieke en charmante wijze tot leven. De rollen van Sherlock en Mycroft zijn weggelegd voor Superman-acteur Henry Cavill en Me Before You-ster Sam Claflin. En niet te vergeten: de film bevat een prachtige rol van Helena Bonham Carter, die moeder Eudoria speelt. Wel mist de film wat vaart, actie en spanning. Het is een echte familiefilm, die niettemin naar meer smaakt. Drie sterren.

Cast
Naast Millie Bobby Brown (Godzilla vs. Kong) en Henry Cavill (The Witcher) en Sam Claflin (Me Before You) zijn ook Helena Bonham Carter (The Crown) en Louis Partridge (Paddington 2) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Harry Bradbeer (Fleabag).

Enola Holmes is vanaf 23 september 2020 op Netflix te zien. Genre: Avontuur, Drama, Mysterie. Tijdsduur: 123 minuten. IMDb-score: 6,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV