Recensie: Hillbilly Elegy belooft veel en brengt weinig

Recensie: Hillbilly Elegy belooft veel en brengt weinig
Met Amy Adams en Glenn Close

Film :

Vanaf donderdag 19 november draait de nieuwe film Hillbilly Elegy in de Nederlandse bioscopen en vanaf 24 november te zien op Netflix. Het interessante verhaal van schrijver J.D. Vance over het leven van de Amerikaanse arbeidersklasse wordt verfilmd, maar hoe interessant wordt dat? Lees hier de filmrecensie van Hillbilly Elegy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familiecrisis
J.D. Vance, een voormalige marinier uit zuid-Ohio die aan de Yale-universiteit rechten studeert, krijgt een droombaan aangeboden maar hij wordt door een familiecrisis gedwongen om terug te keren naar de plaats waar hij opgroeide en die hij het liefst wil vergeten. J.D. wordt geconfronteerd met de ingewikkelde dynamiek in zijn familie in Appalachia, waaronder zijn explosieve relatie met zijn verslaafde moeder Bev. Door de herinneringen aan zijn oma Mamaw, de veerkrachtige, slimme vrouw die hem opvoedde, realiseert J.D. zich echter hoezeer zijn familie zijn eigen levenstraject positief heeft beïnvloed.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Netflix heeft een aantal films aangewezen voor een zogenaamde "limited theatre release", zo ook deze film. De streamingdienst heeft dus vertrouwen in deze film, ook voor een eventuele Oscarnominatie. Alhoewel het scenario en het verhaal best een kans hadden gemaakt, is de uitvoering ondermaats. De hoofdrolspelers zijn niet in staat om een overtuigend verhaal neer te zetten en regisseur Ron Howard weet eigenlijk niet wat hij wil vertellen. Daarnaast is een nipte twee uur echt te weinig speeltijd om de achtergrondverhalen en karakterontwikkelingen echt goed uit te werken. Tot slot: Glenn Close. Zij is één van de weinige hoogtepunten van deze film: ontroerend, overtuigend én onherkenbaar. Alles bij elkaar opgeteld, valt deze veelbelovende Netflix-titel behoorlijk tegen. 2,5 ster.

Cast
Naast Gabriel Basso (Super 8) en Amy Adams (Arrival) spelen ook Glenn Close (The Wife), Haley Bennett (The Devil All The Time) en Bo Hopkins (Midnight Express) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ron Howard (Apollo 13).

Hillbilly Elegy is vanaf 19 november 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 24 november 2020 te zien op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 116 minuten. IMDb-score: 5,7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Hillbilly Elegy belooft veel en brengt weinig of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV