Zenuwslopende thriller The Kingdom zondag te zien op SBS9

Zenuwslopende thriller The Kingdom zondag te zien op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Na de aanslagen van 11 september 2001 was er in de Verenigde Staten opeens veel meer aandacht voor terrorisme. Dat vertaalde zich naar Hollywood, met The Kingdom als één van de belangrijkste resultaten. Deze zenuwslopende thriller is zondag te zien op SBS9 en je kunt The Kingdom streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
FBI-agent Ronald Fleury krijgt de opdracht van zijn leven: een team samenstellen om de terrorist op te sporen en gevangen te nemen die verantwoordelijk is voor een dodelijke aanval op Amerikanen in Saoedi-Arabië. Ze hebben een week om in de terroristencel te infiltreren. Het onderzoek wordt gehinderd door zand, hitte en taalproblemen, maar het grootste probleem is het cultuurverschil. Het onderzoek wordt nog moeizamer als blijkt dat de Saoedische autoriteiten Fleury en zijn medewerkers voor niet vertrouwen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Vrijwel elke Amerikaanse film over terrorisme focust zich sinds 9/11 op de Arabische wereld. De moslimgemeenschap komt er vrijwel zonder uitzondering slecht vanaf en dat is in The Kingdom niet anders. Testosteronregisseur Peter Berg (Lone Survivor, Patriots Day) weet er echter wél een ontzettend spannend verhaal van te smeden, waardoor je alsnog op het puntje van je stoel belandt. Ook het acteerwerk van de hoofdrolspelers is uitstekend verzorgd, met Jamie Foxx als middelpunt.

Cast
Naast Jamie Foxx (Just Mercy) en Chris Cooper (Little Women) zijn ook Jennifer Garner (Love, Simon) en Jason Bateman (Game Night) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Berg (Deepwater Horizon).

The Kingdom (2007) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zondag 31 januari om 22.35 uur te zien op SBS9. Genre: actie, thriller. Speelduur: 110 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zenuwslopende thriller The Kingdom zondag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier