Oogstrelende film Memoirs of a Geisha zie je zaterdag op Spike

Oogstrelende film Memoirs of a Geisha zie je zaterdag op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Aan het begin van de 21ste eeuw was de Aziatische film hot in Hollywood, zeker na het succes van Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) van Ang Lee. Quentin Tarantino kwam met zijn Kill Bill-films, Clint Eastwood maakte Letters from Iwo Jima en in 2005 verscheen het oogstrelende drama Memoirs of a Geisha. Deze film is zaterdag te zien op Spike en je kunt Memoirs of a Geisha streamen via Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Chiyo, een negenjarig meisje uit een arm vissersdorp, wordt weggehaald bij haar familie om verkocht te worden als werkster aan een geishahuis in Kyoto. Haar schoonheid maakt Hatsumomo, een van de populaire geisha’s, erg jaloers. Hatsumomo's rivaal, Mameha, neemt het op zich om Chiyo te maken tot de legendarische geisha Sayuri. De beeldschone Sayuri boeit alle machtige mannen, maar wordt achtervolgd door haar geheime liefde voor die ene man die buiten haar bereik ligt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de meest recente Oscaruitreiking, waarbij de Koreaanse film Parasite vier prijzen won, is het geen verrassing meer, maar in 2006 baarde Memoirs of a Geisha opzien door als niet-Engelstalige film maar liefst drie Oscars te winnen: Production Design, Cinematografie en Kostuums. Daarnaast kreeg de film nóg drie nominaties, waaronder voor de muziek van John Williams. Memoirs of a Geisha werd mede geproduceerd door Steven Spielberg en geregisseeerd door Rob Marshall (Chicago), wat het succes voor een deel verklaart. Bovenal is het echter genieten van de schoonheid van de film en de geweldige acteerprestaties van de Aziatische filmsterren.

Cast
Naast Zhang Ziyi (House of Flying Daggers) en Gong Li (Raise the Red Lantern) zijn ook Ken Watanabe (The Last Samurai) en Michelle Yeoh (Crazy Rich Asians) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns).

Memoirs of a Geisha (2005) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 20 februari om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Speelduur: 145 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oogstrelende film Memoirs of a Geisha zie je zaterdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier