ABBA-hitfilm Mamma Mia! donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand

ABBA-hitfilm Mamma Mia! donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

April wordt een feestelijke en muzikale filmmaand op Net5. Rond het thema 'The Greatest Hits' worden vijf prachtige muziekfilms uitgezonden, waarvan er maar liefst drie hun tv-première beleven. Donderdagavond (29 april) staat de leuke en vrolijke muziekfilm Mamma Mia! als afsluiter op het programma bij Net5. Je kunt Mamma Mia! streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees alles over The Greatest Hits-filmmaand van Net5 op Gids.tv.

Het verhaal onder de zon!
Donna Sheridan runt een hotel op een prachtig Grieks eilandje. Haar dochter Sophie wil in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Sky. Voordat ze gaat trouwen, hoopt Sophie erachter te komen wie haar vader is, zodat hij haar weg kan geven bij haar huwelijk. Sophie leest het dagboek van haar moeder en ontdekt dat er drie mogelijke vaders zijn. Uit naam van haar moeder, nodigt ze stiekem de drie vaders uit, waar haar moeder niets van weet.

Christine Baranski, Meryl Streep en Julie Walters in de film 'Mamma Mia!'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Niemand minder dan de mannen van ABBA, Benny Andersson en Björn Ulvaeus, waren de producenten van dit project en schreven uiteraard ook de muziek. Vele wereldberoemde nummers van de Zweedse band ABBA werden in een nieuwe musical-jas gestoken. Het resultaat is een vrolijk (soms hysterisch) feest onder de Griekse zon. Grote troef naast de beroemde liedjes is de wervelende cast (Meryl Streep is erg leuk), die er zienderogen veel plezier in hadden om dit te maken. De prachtige, zonovergoten Griekse eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos, de sfeer, humor en het hoge musicalgehalte geven je een boost om weer blij aan een volgende dag te beginnen. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) en Amanda Seyfried (Mank) zijn ook Pierce Brosnan (November Man), Colin Firth (The Happy Prince), Stellan Skarsgård (The Avengers), Christine Baranski (Into the Woods) en Julie Walters (Billy Elliot) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Phyllida Lloyd (The Iron Lady).

Mamma Mia! (2008) wordt beoordeeld met een 6,4 op IMDb en is op donderdag 29 april om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, muziek, romantiek. Speelduur: 108 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op ABBA-hitfilm Mamma Mia! donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV