Imposante oorlogsfilm Saving Private Ryan zaterdag te zien op RTL 7

Imposante oorlogsfilm Saving Private Ryan zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Prime Video

Kijktip :

Na het enorme succes van het indrukwekkende oorlogsdrama Schindler's List (1993) maakte topregisseur Steven Spielberg in 1998 opnieuw een oorlogsfilm. Saving Private Ryan was van een heel ander kaliber, maar leverde hem wél zijn tweede Oscar voor Beste Regie op. Zaterdag is-ie te zien op RTL 7 en je kunt Saving Private Ryan streamen via Netflix en Prime Video.

Het verhaal
Het is 6 juni 1944, en de geallieerde troepen komen aan op het strand van Normandië. Na vele angstaanjagende momenten op Omaha Beach krijgt kapitein Miller samen met zijn regiment de opdracht om een zekere soldaat Ryan achter de Duitse linies op te sporen en veilig naar huis te brengen. Zijn drie broers zijn al gesneuveld en daarom wil het leger de jongen koste wat het kost terug brengen naar zijn ouders. Het zal echter een levensgevaarlijke missie worden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Saving Private Ryan is één van de indrukwekkendste en beste films over de Tweede Wereldoorlog, mede dankzij een huiveringwekkend en ijzersterk eerste halfuur. De scène waarin Omaha Beach bestormd wordt door de geallieerden behoort tot de beste filmscènes die ooit gemaakt zijn. Eigenlijk is alles aan de film perfect: geweldig acteerwerk, sublieme regie van Steven Spielberg en prachtige muziek van John Williams.

Cast
Naast Tom Hanks (News of the World) en Matt Damon (Ford v Ferrari) zijn ook Tom Sizemore (Heat) en Barry Pepper (True Grit) te zien in Saving Private Ryan. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (West Side Story).

Saving Private Ryan (1998) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is zaterdag 17 september om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 169 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV