Documentaire Louis Theroux: Shooting Joe Exotic vrijdag te zien op NPO 3

Documentaire Louis Theroux: Shooting Joe Exotic vrijdag te zien op NPO 3
Hoe veranderde dierenverzorger in misdadiger?

Kijktip :

In 2011 ging de Britse filmmaker Louis Theroux voor het eerst op bezoek bij de excentrieke dierenverzorger Joe Exotic. Tien jaar later is er veel veranderd - mede dankzij de Netflix-serie Tiger King. Theroux bezoekt Joe opnieuw en onderzoekt hoe deze dierenverzorger een veroordeelde misdadiger werd.

Louis Theroux: Shooting Joe Exotic gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Huurmoordcomplot
Joe Exotic werd in 2020 wereldberoemd nadat de serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op Netflix verscheen. Het leven van Joe veranderde ingrijpend en inmiddels zit hij in een federale gevangenis omdat hij schuldig is bevonden aan een huurmoordcomplot en vanwege meerdere aanklachten van dierenmishandeling. Dankzij zijn nieuwe status als beroemdheid is er een goed gefinancierd campagneteam opgezet, dat probeert een presidentieel pardon voor Joe te regelen.

Familiegeschiedenis
Theroux besluit een flinke duik te nemen in de geschiedenis van Joe Exotic. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij oude vrienden om uit te zoeken hoe Joe het zover heeft kunnen laten komen dat hij veroordeeld werd. De mix van misdaad, mediaspektakel en dierenrechtencampagne resulteert uiteindelijk in een 21ste-eeuwse fabel over een cowboy c.q. cultleider, wiens kwetsbaarheid een bron van macht werd.

De documentaire Louis Theroux: Shooting Joe Exotic is op vrijdag 28 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt na afloop de docu Louis Theroux: Shooting Joe Exotic terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Louis Theroux: Shooting Joe Exotic vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV