Vrijdag in Sportlab Sedoc: kunnen de prestaties van Dafne Schippers nóg beter?

Vrijdag in Sportlab Sedoc: kunnen de prestaties van Dafne Schippers nóg beter?
Gregory Sedoc zoekt naar verbeterpunten

Kijktip :

Vrijdag (28 mei) kun je op NPO 2 weer kijken naar een nieuwe aflevering van het sport-wetenschappelijke programma Sportlab Sedoc. Voormalig topatleet Gregory Sedoc duikt deze week in de prestaties van een andere topatleet: Dafne Schippers.

Sportlab Sedoc gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Olympische Spelen
Schippers bereidt zich momenteel voor op de Olympische Spelen in Tokio. Met haar voeding en techniek zit het wel goed, maar Sedoc zoekt met behulp van de wetenschap naar nóg meer verbeterpunten in de 200 meter sprint van Schippers. Kan de wetenschap haar misschien nog een paar procent extra power meegeven?

Kipnuggets
Sedoc analyseert de 200 meter sprint samen met gerenommeerde wetenschappers. De vluchttijd en paslengte van Schippers worden gemeten met een innovatief systeem en op de Universiteit van Maastricht ontdekt hij dat onze spieren zich elke paar maanden vernieuwen. En wat kunnen kipnuggets betekenen voor de prestaties van Schippers?

Sportlab Sedoc is elke vrijdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Sportlab Sedoc terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Sportlab Sedoc: kunnen de prestaties van Dafne Schippers nóg beter? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier