Recensie: Spirit Untamed is Dreamworks nieuwe paradepaard

Recensie: Spirit Untamed is Dreamworks nieuwe paradepaard
Met de stemmen van Julianne Moore en Jake Gyllenhaal

Film :

Vanaf 4 augustus is de animatiefilm Spirit Untamed te zien in de Nederlandse bioscopen. Het Spirit-universum bestaat al bijna twintig jaar, en inmiddels zijn er ook drie televisieseries, twee specials en een film over Lucky en haar prachtige paard gemaakt. Hop, hop, hop en in galop naar een nieuw avontuur. Lees hier de filmrecensie van Spirit Untamed.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Leef met lef
Het verhaal gaat over meisje Lucky Prescott. Ze heeft haar moeder verloren en verhuist van haar huis in de stad naar een klein grensstadje. Lucky raakt bevriend met een prachtige en wilde mustang genaamd Spirit. Langzaam maar zeker krijgt het meisje een hechte band met het paard. Dat zal haar leven voorgoed veranderen.

Met de stemmen van Isabela Merced, Jake Gyllenhaal en Julianne Moore in de film 'Spirit Untamed'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Deze film is een vervolg op de 2D-animatiefilm Spirit: Stallion of the Cimarron uit het jaar 2002, maar is ook als los verhaal prima te bekijken. Leuk detail is dat de prachtig actrice Julianne Moore haar stem (Tante Cora) thuis heeft ingesproken tijdens de coronacrisis. Een mooi avontuur die zelfs door de kleinsten kan worden gewaardeerd, maar ook volwassen zien een hele aardige animatiefilm. De animatie is wisselend van kwaliteit, soms prachtig in detail, en dan weer erg kaal en leeg. De Frozen achtige tekenstijl in gezichten lijkt gejat. Kleine drie sterren.

Cast
Naast stemmen (Engelse versie) van Julianne Moore (The Lost World: Jurassic Park) en Jake Gyllenhaal (Stronger) zijn voor de Nederlandse versie Britt Dekker en Vajèn van Den Bosch te horen. Deze productie is geregisseerd door Elaine Bogan en Ennio Torresan (Dragons: Dawn of the Dragon Racers).

Vanaf 4 augustus 2021 is de film Spirit Untamed te zien in de bioscopen. Genre: Animatie, Avontuur, Drama, Familiefilm. Tijdsduur: 88 minuten. IMDb-score: 5,4.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Spirit Untamed is Dreamworks nieuwe paradepaard of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV