Sublieme actiefilm The Dark Knight donderdag te zien op Veronica

Sublieme actiefilm The Dark Knight donderdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Na de nogal karikaturale Batman-films uit de jaren negentig werd de vleermuisheld met de briljante trilogie van Christopher Nolan eindelijk volwassen. In 2005 verscheen het eerste deel, Batman Begins, om drie jaar later gevolgd te worden door de beste superheldenfilm aller tijden: The Dark Knight. Je ziet 'm donderdag op Veronica en je kunt The Dark Knight streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Met de hulp van luitenant Jim Gordon en de toegewijde nieuwe openbaar aanklager, Harvey Dent, wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Dit drietal gaat in eerste instantie doeltreffend te werk, maar ze vallen ten prooi aan een opkomend meesterbrein, 'The Joker'. Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt de 'Dark Knight' steeds verder over de delicate grens tussen held en burgerwacht. Kan Batman deze aartsvijand uiteindelijk toch op de knieën krijgen?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
De film Batman Begins zorgde al voor een kentering in het superheldengenre door de duistere toon en het lage stripboekengehalte, maar met The Dark Knight deed regisseur Nolan daar nog een schepje bovenop. Het resultaat is één van de grote mijlpalen uit de recente filmgeschiedenis. De film werd genomineerd voor maar liefst acht Oscars, een zeldzaamheid voor een superheldenfilm, en de vertolking van Heath Ledger als The Joker leverde hem zelfs een beeldje op. Voeg daar sublieme special effects en een waanzinnige cast aan toe en je hebt een ongekend meesterwerk te pakken.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Michael Caine (Tenet) zijn ook Heath Ledger (Brokeback Mountain), Gary Oldman (Mank) en Aaron Eckhart (Sully) te zien in The Dark Knight. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Dunkirk).

The Dark Knight (2008) wordt beoordeeld met een 9,0 op IMDb en is donderdag 19 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 152 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV