Hoe laat is de troonrede van koning Willem-Alexander live te zien?

Hoe laat is de troonrede van koning Willem-Alexander live te zien?
Koning leest kabinetsplannen voor

Nieuws :

Het is weer bijna tijd voor de derde dinsdag van september: Prinsjesdag! De opening van het parlementaire jaar gaat traditioneel gepaard met de troonrede van koning Willem-Alexander, waarin de plannen van het (demissionaire) kabinet uit de doeken worden gedaan. Maar hoe laat is de troonrede live te zien?

Kijk de troonrede van koning Willem-Alexander terug via Gids.tv.

Programma koning Willem-Alexander
Nadat alle parlementsleden plaats hebben genomen in de Grote Kerk in Den Haag, vertrekken koning Willem-Alexander en koningin Máxima om 13.15 uur met hun dienstauto van Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk. Daar zullen ze omstreeks 13.20 uur arriveren, waarna koning Willem-Alexander spoedig zal beginnen aan de troonrede.

Bekijk het volledige programma van Prinsjesdag 2021.

Plannen
De troonrede is geschreven en opgesteld door het demissionaire kabinet onder leiding van Mark Rutte. Zij hebben plannen gemaakt voor de financiële uitgaven van het komende jaar. Koning Willem-Alexander zal vertellen waar het geld naartoe gaat. Zo is al bekend geworden dat er miljoenen worden uitgetrokken voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad, de klimaatplannen en het bestrijden van de woningcrisis.

De troonrede van koning Willem-Alexander op Prinsjesdag 2021 is op dinsdag 21 september rond 13.20 uur live te zien op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hoe laat is de troonrede van koning Willem-Alexander live te zien? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV